• Vatan Partisi'nden Harp-İş Sendikası'na Ziyaret
Çorlu Güncel

Vatan Partisi'nden Harp-İş Sendikası'na Ziyaret

  • 07 Mart 2019
  • 910 Kez Okundu

Vatan Partisinin Tekirdağ Belediye Başkan adayları, Tank Palet özelleştirmesi tehdidi altında ki Harp-İş Sendikasının Çorlu temsilciliğini ziyaret etti.

Çorlu’da Harp-İş sendikası temsilciliği ziyaretine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Kadri Karaoğlu, Süleymanpaşa Belediye Başkanı adayı Özkan İnci ve Çorlu Belediye Başkanı adayı Armağan Sadun Yılmaz katıldı.

 

“VERDİĞİNİZ DESTELER BİZE GÜÇ VERİYOR”

Sınır ötesi operasyonlarda ve son deniz tatbikatında kullanılan yerli, milli silahların üretiminde savunma sanayi çalışanların emeğinin öneminin konuşulduğu ziyarette, Harp-İş üyeleri Vatan Partisine verdiği destekten ve ziyaretten memnuniyetlerini dile getirdiler. Çorlu Harp İş Temsilcisi Adnan Yüksel ziyarette vatan partisi Belediye Başkan adaylarına Sakarya Arifiye’de Tank palet özelleştirmesinde ki son bilgileri aktardı.  Sakarya Arifiye’de çalışan savunma sanayi işçilerinin bilgi ve birikimlerini özel sektör ile paylaşmak istemediğini vurgulayan Yüksel, “Ne kadar bu özelleştirme değildir denilse de, özlük haklarınız korunacak denilse de, biz geçmişte özelleştirmelerde ki sıkıntıları yaşadık. Seka’da, Tekel’de şeker fabrikalarında yaşadık.  Bir tek buralar kalmıştı, buraların da ne olacağı ortada” diye konuştu. Tank Paletin ürettiği Fırtına obüslerinin 1 Milyon 200 Bin dolar kar elde ettirdiğini belirten Yüksel, Biz sesimizi duyurmakta zorlanıyoruz. Verdiğiniz destekler bize güç veriyor” dedi.

 

ÜRETTİKLERİZ BİZE GURUR VERİYOR.

Vatan Partisinin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadri Karaoğlu Harp-İş üyelerine “Başta fırtına obüsleri olmak üzere ürettikleri milli silahların kendilerini gururlandırdığını” ifade etti.  Karaoğlu, “Vatan Partisi olarak sonuna kadar yanındayız. Verdiğiniz mücadeleyi destekliyoruz, emrinizdeyiz” diye konuştu.  Kendisinin de sendikacık geçmişi olduğunu emek mücadelesinde yıllarca yer aldığını ifade eden Karaoğlu, “Sendikalar emek mücadelesinde birlikte mücadele etmeli. İktidarda Tank Palet çalışanların huzursuzluğunu giderecek adımlar atmalıdır. Sınır ötesi operasyonlarda ve Mavi Vatan tatbikatında savunma sanayi emekçilerinin ürettiği yerli milli savaş araçları, mühimmatlar bizleri gururlandırıyor. Özelleştirmeler yerine savunma sanayi güçlendirilmelidir” diye konuştu.

 

“KAMUCU EKONOMİYİ HAYATI GEÇİRECEĞİZ”

 

Çorlu Belediye Başkanı Adayı Armağan Sadun Yılmaz’da kendisinin Sakarya Üniversitesinde okurken Tank Paleti, bölgeyi ve çalışanları tanıma fırsatı olduğunu ifade etti. Yılmaz, “ Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Savunma sanayinin başarılarını hayranlıkla takip ediyoruz. Biliyoruz ki bu başarıların altında siz değerli emekçilerin alınteri var. Sizleri tebrik ediyoruz. Yıllardır kamucu, emekçilerin haklarını savunan, stratejik kurumların özel sermayeye feda etmeyen programız var. Parti olarak kamucu ekonomiyi hayata geçirmek için mücadele yürütüyoruz diyerek” destek istedi.

 

İmdat Şahin