• “Yabancı Çiftçiyi Zengin Ediyorlar”
Çorlu Güncel

“Yabancı Çiftçiyi Zengin Ediyorlar”

  • 21 Ocak 2019
  • 954 Kez Okundu

Buğday, arpa, domates, pirinç, soğan, mısır ve kuru baklagiller için Toprak Mahsulleri Ofisine sıfır gümrüklü ithalat yetkisi verilmesi ile ilgili CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun bir açıklama yaptı.

Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) buğday, arpa, mısır, pirinç, soğan, domates ve kuru baklagiller için sıfır gümrüklü ithalat yetkisi verildi. Resmi Gazetede yayımlanan kararı CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün sert sözlerle eleştirdi. Özcan, “Bu karar Türk çiftçisini tamamen bitirir, yabancı çiftçiyi zengin eder” dedi.

 

“Çiftçi Üretemez Hale Getirildi”

 

Konuşmasını sürdüren CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun; “Çiftçimizi üretemez hale getirdiler. Tarım mahsullerinin gümrüklerin nerede ise hepsi sıfırlandı. Artık Türk çiftçisini düşünen yok, yabancı çiftçileri desteklemekle meşgulüz. Yerliyiz milliyiz diyenler maalesef Türk çiftçisine destek vermiyor dışardan almaya çalışıyor. Türkiye de maalesef üretim yok, çiftçi üretemez hale getirildi. Yapancı çiftçileri destekliyoruz onları fonluyoruz. Geldiğimiz noktada enflasyonla mücadele ediyorlar ama cari açık her geçen gün artıyor. Tarım Bakanı dahi ne olacak ki paramız var ithal edelim düşüncesindeler. Samanı ithal etmeyi bile bunlar çok basit sanıyor. Eğer bu ülke saman ithal eder duruma geldiyse bu ülkenin tarımının bittiğini gösteriyor” dedi.

 

“4 Milyon Hektar Arazimiz Ekilmiyor”

 

Türkiye’de 4 milyon hektar arazinin ekilmediğine dikkat çeken İlhami Özcan Aygun; “Gidip yurt dışından arazi kiralıyorlar bunu da gururla anlatıyorlar. Öncelikle dört milyon hektar arazimizi üretime sunalım. 4 Milyon hektar arazimizde çiftçilerimiz üretim yaparlarsa ülkemiz vatandaşlarının sağlıklı ürünlerle beslenmesini sağlarız. Üretirsek dışarıdaki çiftçiye para kazandırmayız kendi çiftçimize para kazandırırız. AK Parti’nin mantığı bu vergi sıfırlamasıyla birlikte yandaş olan belli firmaları güçlendirmek, fonlamaktır” dedi.    

 

İmdat Şahin