• Engelli Vatandaşların Yaptığı Ürünler Sergilendi
  • Engelli Vatandaşların Yaptığı Ürünler Sergilendi
Çorlu Güncel

Engelli Vatandaşların Yaptığı Ürünler Sergilendi

  • 10 Aralık 2018
  • 982 Kez Okundu

Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi üyeleri el becerileriyle yaptıkları ürünler için Orion Alışveriş Merkezi’nde sergi açtı.

Hafta sonu açılan sergiyi CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve eşi Emel Sarıkurt ziyaret etti. İlhami Özcan Aygun ve Sarıkurt ailesi sergiyi ziyaretlerinde destek olsun diyerek, engelli vatandaşlarının yaptıkları ürünleri aldılar.

 

Sergiyle ilgili gazetemize konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Canan Naciye Yurdseven: “Bir günlük bir sergimiz, 3 Aralıkta Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlikler yapmıştık. O gün bir farkındalık günü bilindiği üzere. Bizler dernek olarak 2 aydır derneğimizde el sanatları kursu veriyoruz. Değişik kurslarda vermiştik, o kurslarda üyelerimizin yaptıkları ürünleri sergileyelim istedik. Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubemizde engelli vatandaşlarımıza verdiğimiz el sanatları kursunda, kendi yaptıkları ürünler burada sergileniyor. Aynı zamanda bu ürünler satılıyor ve derneğimizdeki üyelerimize bu şekilde bir katkı sunmuş oluyoruz. Üyelerimizin kendileri için yaptıkları bir çabadır bu” dedi.

 

İmdat Şahin