• Kim Bu İnsanlık Düşmanları?
  • Kim Bu İnsanlık Düşmanları?
  • Kim Bu İnsanlık Düşmanları?
  • Kim Bu İnsanlık Düşmanları?
Çorlu Güncel

Kim Bu İnsanlık Düşmanları?

  • 06 Aralık 2018
  • 1349 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi tarafından yapılan çocuk parklarının kaydıraklarına çiviler çakılarak çocuklar hedef alındı. Kaydırakların alt kısmına tahta koyarak çivi çakan, çocukların kaydıraklarda tutunduğu kısımlara çiviler çakan insanlık düşmanları için belediyeden vatandaşlara koruma çağrısı geldi.

YAKILIYOR, SÖKÜLÜYOR, TUZAKLANIYOR

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, son birkaç ayda Çorlu genelindeki parkların yoğun bir şekilde tahrip edildiğini açıklayarak parkların korunması için vatandaşlardan destek istedi. Demirci gazetemize yaptığı açıklamada, yeni yapılan parkların kauçuk zeminlerinin de ateşe verildiğini belirterek, kaydırakların yakılarak kullanılamaz hale getirildiğini söyledi.  

Park ve Bahçelerin de bağlı olduğu Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci gazetemize yaptığı açıklamada, “Son zamanlarla hangi bölgede olursa olsun Çorlu Belediyesi’nin yaptığı parklara ciddi derecede zarar veriliyor. Yeni yapmış olduğumuz parkın kaydırağının tam orta yerini kırıp bir de yakıyorlar. Orasını yakmazlarsa çocukların ellerine zarar versin diye kaydırağın çocukların yan taraftan ellerini tutacağı yerlere tersten çivi çakıyorlar. Böyle baktığınızda ilk etapta çivileri göremiyorsunuz. Çiviyi 2-3 milimetre çıkarmışlar. Geçenlerde yine bir tane oyun grubunda yakaladık. Bu bildiğiniz inşaat çivilerini alttan tahtayla birlikte beraber kaydırağın plastiğine çakmışlar. Çocuklar kayarken zarar görsün diye yapmışlar.” dedi. Demirci gazetemiz aracılığıyla Çor halkına ada çağrıda bulunarak, “Lütfen parklarımıza sahip çıkalım. Parklarımızda bu tip olayları gördüklerinden hemen bizleri arasındalar. Orayı hemen güvenlik altına alsınlar. Bantla çevrelesinler. Çocuklar çivileri görmeyebilir. Çocuklarda ciddi derecede hasara yol açabilir.” dedi. Demirci, “Düşünebiliyor musunuz nasıl bir hunharca düşünce. Tahtayı çakıp 3-4 milimetre çıkarmışlar. Çocuk kaysa onda bırakacağı hasarı düşünebiliyor musunuz? İnsanlık dışı gerçekten.” dedi

SON TEKNOLOJİ KAUÇUK KAPLAMALARI YAKTILAR

Parkların kauçuklarında, normal kauçuktan epidiyen olarak adlandırılan dökme kauçuk kullanmaya başladıklarını belirten Demirci, “Altta baştan bir sünger tabakası yapıyoruz. Ondan sonra üzerini epidiyenle kaplıyoruz. Daha sağlıklı, bunlar gerçek kauçuktan yapılıyor. Diğerleri ise kamyon lastiklerinden yapılan kauçuklar. 30 santime 30 santim, 40 santime 40 santim yapıştırılanlar. Yeni parklarımızda ise epidiyen olarak adlandırılan kauçuktan yapıyoruz. Fakat kauçuğun bir kısmını yaktılar. Kimin yaptığını tespit edemedik. Kauçuk monte edildikten, oyun grubu devreye girdikten sonra orayı yakmışlar. Vatandaş da bağımlılardan korktuğu için esini çıkaramıyor. Son dönemlerde seçim sathına girdiğimiz için mi böyle oluyor bilmiyorum ama son 3-4 aydır parklarımıza zarar veriliyor. 3-4 kişinin yaptığı bir yanlışı bütün insanlara mal etmek son derece yanlış. Bunu siyasi mahalle çekmek istemiyorum. Bu konuda ciddi derecede mustaribiz. Bu Çorlu’nun her bölgesinde oluyor. Burada insanları ayrıştırmamak lazım.” şeklinde konuştu.

“TRAKYA’DA EN ÇOK PARKI OLAN BELEDİYEYİZ!”

Çorlu genelinde toplam 130 park bulunduğunu belirten Demirci, “Çorlu Belediyesi olarak şu an Trakya’da bizim kadar park yapan, parkı olan bir belediye yok. 130 tane parkımız oldu. En son yapmış olduğumuz 5-6 parkımız var. Cem Vakfı, Yüzme Havuzunun Yanındaki Parkı, Dadaloğlu Caddesi’ndeki Parkımız, Hatip Mahallesindeki parkımız hep son zamanlarda yapıldı. Aşağı yukarı programımızda olmayan 2-3 park da ilave yaptık. Bu sene 8-10 yeni park yaptık.” dedi. Trakya’nın hiçbir ilinde 130 tane parkı olan bir yer olmadığını belirten Çorlu Belediye Başkanı Erdoğan Demirci, “Belki ilin ilçeleriyle toplasan toplamda bile o kadar parkı olan yoktur. Biz elimizden geldiği kadar vatandaşımızın refahı, mutluluğu ve çocuklarımız için her boş bulduğumuz park olarak ayrılan yerlerde çocuk oyun gruplarını koyup park yapmak için mücadele ediyoruz. Maalesef son 2-3 ayda hiç zarar verilmediği kadar çok zarar veriliyor. Çorlu halkından bu konuda yardım istiyoruz. Lütfen parklarımızın korunması için bizlere yardım etsinler.” şeklinde konuştu.

SEYFİ GENÇ