• Çorluspor'da Genel Kurul Kararı
Çorlu Güncel

Çorluspor'da Genel Kurul Kararı

  • 07 Kasım 2018
  • 1604 Kez Okundu

Çorluspor’da Başkan Tezcan Özbaşaran’ın istifasının ardından yönetim kurulu kulübü olağanüstü genel kurula götürme kararı aldı. Genel kurul 23 Kasım’da toplanacak.

KULÜBÜ İKİ KEZ ÜST LİGE YÜKSELTEN BAŞKAN

Tekirdağ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu 1. Amatör B Grubunu 2017-2018 Sezonunda şampiyon tamamlayarak Tekirdağ Süper Amatör Ligi’ne yükselen fakat ligde kötü günler geçiren Çorluspor Kulübü Başkanı Tezcan Özbaşaran, sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa etti. Özbaşaran’ın istifasının ardından kulüp yönetim kurulu olağanüstü genel kurul kararı aldı.

Çorlu’yu Tekirdağ Süper Amatör Lig’de temsil eden ve ligde oynadığı 6 maçta sadece 3 puan toplayan Çorluspor’un başkanı Tezcan Özbaşaran, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etti. İstifasını yönetim kuruluna sunan Özbaşaran’ın ardından yönetim kurulu da olağanüstü genel kurul kararı aldı.  

KAPATMA VEYA BİRLEŞME GÜNDEMDE DEĞİL

Çorluspor Kulübü başkan yardımcısı ve basın sözcüsü Abdurrahim Yıldırım gazetemize yaptığı açıklamada, yönetimde kan değişikliği yapılması ve oluşacak yeni yönetimle takımın daha iyi yerlere gelmesinin önünün açılması için olağanüstü genel kurul kararı alındığını belirterek, “Takımın daha iyi bir yere gelmesini istiyoruz. Birleşme veya kapatma gibi iddialar ortaya atılıyor. 73 yıllık bir kulübü kapatmak veya birleşme kararı bizim verebileceğimiz bir karar değildir. Çorluspor, Çorlu’nun takımıdır. Tüm halkımızı takımına sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

23 KASIM’DA KONGRE YAPILACAK

İstifasıyla ilgili gazetemize bilgi veren Tezcan Özbaşaran, Çorluspor için şimdiye kadar elinden gelen tüm çabayı gösterdiğini belirterek, ikinci amatör ligdeki takımı süper amatör lige kadar çıkardığını söyledi. Başkan Özbaşaran’ın istifasının ardında toplanan yönetim kurulu yaptığı açıklamada, “Çorluspor yönetimi olarak gerçekleştirdiğimiz toplantıda olağanüstü genel kurul kararı aldık. Olağanüstü genel kurulun, çoğunluk sağlanması halinde 23 Kasım 2018 günü, sağlanamadığı takdirde 30 Kasım 2018 günü çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirilecek” denildi.

Süper Amatör Lige bu yıl yükselen takım ligdeki 6 maçta sadece bir galibiyet alarak 3 puanla 13. Sırada yer alıyor. Düşme hattında bulunan Çorluspor kulübü ligde olduğu kadar ekonomik anlamda da sıkıntı yaşıyor. Maddi destek bulamayan takımda yeterli transfer yapılamadı. Kulüpte olağan genel kurul geçtiğimiz temmuz ayında yapılmıştı.

SEYFİ GENÇ