• Cemaatin Park Yeri Tepkisi
  • Cemaatin Park Yeri Tepkisi
Çorlu Güncel

Cemaatin Park Yeri Tepkisi

  • 18 Eylül 2018
  • 1285 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi tarafından cemaat için otopark olarak düzenlenen eski belediyenin yanındaki Fatih Camisinin önü 2. el araç satıcıları tarafından işgal edildi.

CEMAAT PARK YERİ BULAMIYOR

Belediye tarafından Eski Belediye Binasının restorasyonu sonrasında yapılan çevre düzenlemesiyle birlikte Fatih Camisi’nde ibadet etmek isteyen veya tarihi camiyi ve belediye binasını gezmeye gelen vatandaşların araçlarını park edebilmesi için otopark düzenlemesi yapıldı. Yapılan düzenleme vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, son zamanlarda şahısların 2. el satılık araçlarını buraya çekerek otoparkın tamamını işgal etmesi nedeniyle vatandaşlar tarafından şikâyet edilmeye başlandı.

TEK-PARK MÜDAHALE ETMELİ

Gazetemize cami önündeki 2. el araçların işgali nedeniyle şikâyette bulunan vatandaşlar, “Eskiden aracımızla camiye gelip ibadetimizi yapıp gidebiliyorduk. Şimdi ise otopark için dolaşmamız gerekiyor. Alt kısma güvelik nedeniyle park edemiyoruz. Üst kısımlarda ise park edecek yer yok. 2. el satıcıları buraya araçlarını bırakması nedeniyle yer bulamıyoruz. Belediyenin buraya önlem alması gerekiyor. TEK-PARK görevliler uzun süre kalanlar için otopark fişi kesmeli” dedi.

Otopark sıkıntısının yaşandığı bölgede 2. el satıcılarının kısıtlı park alanlarını gün boyu kapatması, bölgede iş için bulunan ve kısa süreli otoparka ihtiyacı olan vatandaşları da zor duruma düşürüyor.

SEYFİ GENÇ