• “Kimse Beni Kaymakam Gibi Görmedi”
  • “Kimse Beni Kaymakam Gibi Görmedi”
Çorlu Güncel

“Kimse Beni Kaymakam Gibi Görmedi”

  • 10 Eylül 2018
  • 1261 Kez Okundu

Çorlu’da görev yapan okul müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün ve Şube müdürleri eşliğinde Çorlu Hükümet Konağı’na giderek Manisa’nın Salihli ilçesine atanan Kaymakam Levent Kılıç ile vedalaştı.

EN BÜYÜK ÖDÜL BU

Çorlu Hükümet Konağı Konferans Salonu’nda bir araya gelen Çorlu’daki okul müdürlerine hitap eden Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, kimsenin kendisini kaymakam gibi görmediğini belirterek bundan büyük bir gurur duyduğunu söyledi. Kaymakam Kılıç, çalıştığı idare amirlerinin kendisini baba veya abi gibi görmesinden gurur ve mutluluk duyduğunu belirterek, vatandaşların da kendisine çekinmeden sorunlarını aktarmasının sorunların çözümünü hızlandırdığını söyledi. Kılıç, “Vatandaşlarımız samimiyetle güzel duygularını paylaştılar benimle. Olabilecek en büyük ödül bu zaten.” dedi.

“YENİ KAYMAKAMA YARDIMCI OLUN”

Gelecek Salı Çorlu’da göreve başlayacak olan Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Cafer Sarılı ile telefonla görüştüğünü belirten Kılıç, görüşmeye ve deneyimlerini aktarmaya devam edeceğini belirterek, okul müdürlerinden de Kaymakam Sarılı’ya yardımcı olmalarını istedi. Kılıç, “Bizim mesleğin bence faydalı bir yönü bu 4-5 senede bir tayin yapılması. Bu bizim için olduğu kadar ilçe için de faydalı. Çünkü 4-5 yıldan sonra kendini tekrar etmeye başlıyorsun. Gelen arkadaş da Çorlu’yu bilmediği için burayı tanımaya çalışacak ve eksiklerini görecek.  O eksikleri daha iyi kapatacağını düşünüyorum” dedi.

“İYİLİK BENDEN DEĞİL SİZDEN KAYNAKLI”

Kılıç, kaymakamın iyi bir yönetici olmasının ilçe halkına ve ilçedeki yöneticilere bağlı olduğunu belirterek “Siz onu iyi karşılayıp hoş geldiniz derseniz, çeşitli vesilelerle projelerini ona anlatırsanız, gelen kişi niye kötü olsun ki. Neticede o da bir insan. Bir şeyler yapmaya geliyor. Bu nedenle onun da iyi olacağını düşünüyorum. Bu iyilik benden kaynaklı değil sizden kaynaklı bir iyilik. Siz iyi olduğunuz için burası iyi oldu, siz proje ettiğiniz için bir şeyler ortaya çıktı. Hiç kimse vaz geçilmez değildir. O yüzden biz görevimizi yaptık” dedi. Kılıç Çorlu Milli Eğitim camiasına hitaben yaptığı konuşmanın sonunda “Benden yana hakkım varsa helal olsun. Varsa siz de bana helal edin” diyerek helallik istedi.

“ÇOCUKLARIN SAFLIĞI HOŞUMA GİDİYOR”

Okul müdürlerinin kendisiyle ilgili anılarını dinleyen Kılıç, çocukları, çocuklarla sohbet etmeyi çok sevdiğini belirterek “Çocukların saflığı temizliği çok hoşuma gidiyor. Çocuklara çok ihtiyacımız var. Uyuşturucuyla mücadele ediliyor ama bu emniyetin üzerine atılıyor. Çorlu’da boşanma oranları çok yüksek. Ayrıca anne ve baba çalıştığı için çocuklar boş kalıyorlar. Çocukların bu boşluğundan da kötü niyetli insanlar faydalanıyorlar. Çocuğa sevgiyi aşılamadığınız zaman, ona dokunamadığınız zaman ona dokunan biri oluyor maalesef. Sonra da büyüdüğünde başımıza problem çocuk olarak çıkıyor” dedi.

“EMNİYETTEN ÇOK EĞİTİM CAMİASINA GÖREV DÜŞÜYOR”

Kılıç, çocuklar arasında yaygınlaşan uyuşturucu kullanımıyla ilgili olarak da, “Çorlu’da Kore Mahallesi gibi bir problemli mahallemizin olması, bu problemi Çorlu’da daha çok var gibi gösteriyor. Okullardan geçmeyen öğrenci yok. Bütün ailelere ulaşmak istiyorsanız, okullarla ulaşabilirsiniz, eğitimle ulaşabilirsiniz. Bunu da samimi olarak yapıldığı zaman onlara farklı olarak dokunulduğunda, farklı neticeler alınır. Olumsuz kötü davranışların çözülmesi noktasında emniyetten daha çok eğitime görev düşüyor. Herkesin de bir ailesi var, çocuğu var. O çocuklar var anne babanın sözünü dinlemiyor ama öğretenlerinin sözünden hiç çıkmıyor. Maalesef herkes kendi çocuğunu düşünüyor. Herkes benim çocuğum iyi sınıfta olsun iye düşününce maalesef sizler zorlanıyorsunuz. Çareyi başka yerde aramamak gerekiyor, çare tamamen öğretmenlerde” şeklinde konuştu.

SEYFİ GENÇ