• Patates Fiyatları Düşerken, Yumurta Fiyatları Tavan Yaptı
  • Patates Fiyatları Düşerken, Yumurta Fiyatları Tavan Yaptı
Çorlu Güncel

Patates Fiyatları Düşerken, Yumurta Fiyatları Tavan Yaptı

  • 10 Ağustos 2018
  • 1194 Kez Okundu

Geçtiğimiz aylarda 6 lirayı gören patates fiyatları düşerken, şimdi de yumurta fiyatları tavan yaptı. 30 yumurtalık kolinin fiyatı 17.50 lira oldu.

Patates fiyatlarının tansiyonu düşerken, yumurtanın tansiyonu yükseldi. Yumurta satıcıları 30 yumurtalık kolinin fiyatı 17.50 lira oldu, aynı koliyi beş ay önce 9-10 liraya veriyorduk” dedi. Patates fiyatlarındaki düşüş ise vatandaşı bir nebze rahatlattı, her gün evlere giren patates ve soğan kilo fiyatı 6 lirayı bulmuştu, şimdi fiyatların normale dönmesiyle birlikte vatandaşlar rahatlıkla evine patates ve soğan alabiliyor.

YUMURTANIN FİYATLARI TAVAN YAPTI

Beş ay önce 30 yumurtalık koliyi 9-10 liraya sattığını belirten yumurta satıcısı şu anda aynı koliyi 17.50 liraya sattığını belirtti. Yumurta satıcısı, “geçtiğimiz aylarda bir koli yumurta daha uygun fiyata satılıyordu ama yumurtaya bugün çok zam geldi maalesef fiyatlar yüksek. Beş ay önceye göre yüzde 100 zam geldi. Bu zammın gelmesinde bir yumurta üretici firmanın, yumurta sektöründen çekilmesidir. Çünkü o firma Türkiye’nin dörtte bir yumurtasını üretiyordu, birde yurtdışına çok fazla yumurta sevkiyatı yapılıyor zannediyorum bu sebepten dolayı fiyatlar yükseldi” dedi.

PATATES FİYATLARI NORMAL SEVİYEYE GELDİ

Haziran ayında 6 liraya yükselen patates ve soğan fiyatları normale döndü, manavda yemekli patatesin fiyatı 1,75 kuruş iken, kızartmalık patatesin fiyatı ise 3 lira seviyesinde. Soğan fiyatları da aynı şekilde 6 lira iken şimdi 3 liraya kadar indi. Vatandaşlar soğan ve patates fiyatlarının düşmesiyle ilgili, “Patates ve soğan fiyatları düştü, şimdi daha uygun fiyattan alabiliyor. Geçtiğimiz haziran ayında fiyatlar 6 liraya kadar çıkmıştı, fiyatı çok zamlanmıştı, şimdi fiyatının düşmesine vatandaş olarak seviniyoruz” dedi.

İmdat Şahin