• “İşçilerin Geri Alınmasını İstiyoruz”
Çorlu Güncel

“İşçilerin Geri Alınmasını İstiyoruz”

  • 13 Temmuz 2018
  • 1202 Kez Okundu

Geçtiğimiz günlerde sendikal faaliyet yüzünden işten atılan 12 çalışan için işlerine geri dönme ümidi doğdu. Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, “uzlaşma sağlanmak üzere, arkadaşlarımızın işlerine geri dönmesini istiyoruz” dedi.

Tekirdağ’ın Ergene İlçesinde bulunan bir fabrikada çalışan işçiler, ağır çalışma koşulları ve düşük ücretler nedeniyle Türk-İş’e bağlı Türk Metal Sendikası’na üye olmuştu. Toplam 450 kişinin çalıştığı işyerinde 29 Haziran’da Çalışma Bakanlığına yetki başvurusu yapılmış. Yetki başvurusuna işveren yetkilileri 12 çalışanın işine son vererek cevap vermişti.  Günlerdir fabrika önünde sabahtan akşama kadar direnen Türk Metal Sendikası üyesi işçilerin beklediği yetki tespiti 9 Temmuz’da geldi.

“İŞVERENLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞÜP SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ”

Yetki belgesinin geldiğini ve fabrika yetkililerinle uzlaşma talebini fabrika önünde çalışanlara duyuran Türk Metal Sendikası Çerkezköy şube Başkanı Murat Koçak “ Pazartesi gününe kadar fabrika önünde mücadelemizi sonlandırıyoruz. Yetkililer ile telefonda görüştük. Pazartesi günü de yüz yüze görüşeceğiz sorunları çözeceğiz. Bizim amacımız adilce hakça ücretler ile insani çalışma koşullarının sağlanması. Yıllarını fabrikaya vermiş arkadaşlarımız 1600 TL maaş alıyor. Biz kazandırıyoruz. Bu kazandırdıklarımızdan adilce hakkımızı istiyoruz.  Bu devirde modern kölelik koşulları kabul edilebilir değil. Fabrika içinde baskıların sürgünlerin son bulmasını ve atılan 12 arkadaşımızın tekrardan işlerine geri dönmesini istiyoruz. Tek amacımız üretmek, kazanmak, kazandırmaktır. Sendikalı olmak verimi arttırır. Sendikalı olmak kaliteyi arttırır. Türk Metal Sendikası’nın örgütlüğü olduğu bütün işletmelerde kalite en yüksek seviyededir. Sendikadan korkulmasın. Sendikalı olmak anayasal haktır” diye konuştu.

İmdat Şahin