• Kaza Gecesinin Gizli Kahramanları
  • Kaza Gecesinin Gizli Kahramanları
Çorlu Güncel

Kaza Gecesinin Gizli Kahramanları

  • 11 Temmuz 2018
  • 1782 Kez Okundu

Trakya’yı yasa boğan 8 Temmuz gecesi kazazedeleri kurtarmak için canının dişine takarak çalışan 112, UMKE, İtfaiye Personeli ve güvenlik kuvvetlerinin kahramanlıkları medyada yer alırken, bu kahramanların ardında kalan gizli kahramanlar gün yüzüne çıktı.

HASTANE ÇALIŞANLARINA KÖFTE İKRAMI

Kaza gecesi Çorlu Devlet Hastanesi’ne giderek olay hakkında ve nasıl yardımcı olacağı konusunda bilgi alan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan, yoğun bir şekilde çalışan Çorlu Devlet Hastanesi Acil servis doktorları, görevlileri ve morg görevlilerinin yemek yemeye dahi fırsat bulamadığını öğrenince gece 23’te hemen harekete geçti. Hemen Özcanlar Köftecisi’nin işletmecilerini arayan Volkan, işletmenin kapatılmamasını isteyerek 250 adet köfte siparişi verdi. Özcanlar Köfte personeli de gece geç saatlere kadar çalışarak köfteleri Çorlu Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde, Morgunda ve 112 servisinde çalışan sağlık personeline gönderdi. Böylelikle İzzet Volkan, sağlık personelinin kazazedelere daha dinç bir şekilde yardım etmesi sağladı. Olay hakkında hiç kimseye bilgi vermeyen Volkan’ın bu davranışı, araştırmalarımız sonucunda ortaya çıktı.

SANAYİ SİTESİ YEMEKHANESİNİ GECE BOYU ÇALIŞTI

Kaza gecesinin ikinci gizli kahramanı ise Çorlu Organize Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Zeki Dobrucalı ve sitenin yemekhane personeli oldu. Kaza yerine derhal sanayi sitesinden jeneratör ve oksijen gönderen Dobrucalı, olay yerindeki sağlık, arama kurtarma ve güvenlik personelinin aç bir şekilde çalıştığını öğrenince, Sanayi Sitesi Yemekhanesi Personelini evlerinden çağırarak, köfte ekmek yaptırdı. Yaptırılan kumanyalar hızlı bir şekilde olay yerinde canını dişine takarak çalışan personele dağıtıldı. Çorlu Organize Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Zeki Dobrucalı da bu davranışını hiçbir şekilde duyurmazken bu durum da kaza gecesi olay yerinde görev yapan sağlık personelinin anlatıları sonrasında ortaya çıktı.

SEYFİ GENÇ