• Yurtta Ramazan'da İftar Verilecek
Çorlu Güncel

Yurtta Ramazan'da İftar Verilecek

  • 11 Mayıs 2018
  • 1233 Kez Okundu

İlim Yayma Derneği Çorlu Şubesi tarafından yaptırılan öğrenci yurdu inşaatında sona yaklaşıldı. Yurttta ramazan ayında vatandaşlara iftar verileceği açıklandı.

EYLÜLDE İLK ÖĞRENCİLER GELECEK

Yurt inşaatının durumu hakkında gazetemize bilgi veren İlim Yayma Cemiyeti Çorlu Şube Başkanı Kurtuluş Ay, inşaatta oda kapılarının takıldığını, doğalgaz tesisat malzemelerini de teslim aldıklarını belirterek, sıhhi tesisatın bittiğini, tesisat çalışmaları gibi ince işçilikleri biten yurt inşaatında bahçenin duvarla çevrilmeye başlandığını kaydetti. Ay, İli Yayma Cemiyeti Yurt inşaatında yeni bir aşmaya geçtiklerini belirterek, “Artık ince işçilikler tamamen bitmek üzere. Son olarak bahçe duvarlarını yapmaya başladık. Ramazanda da Çorlu halkımıza burada iftarlar vereceğiz. Ramazandan sonra da mefruşatlarını ayarlayıp 8. aya hazır hale getirip Eylül’de de ilk öğrencileri alacağız” dedi.

ÇEVRE DÜZENLEMESİ BAŞLAYACAK

İnşaattaki ince işler hakkında gazetemize bilgi veren Ay, “İskân süreci başladı. Yapı Kullanma İzin Belgesinden sonra Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkilileri inceleme yapıp Yurt Açma ruhsatı verecek. Çevre düzenlemesine başlayacağız” dedi.

Nisan 2016’da Nusratiye Mahallesi’ndeki Su Deposu’nun arkasındaki hazineden 30 yıllığına kiralanan arsada temeli atılan 132 öğrenci kapasiteli yurt inşaatı tamamen gönüllülerin çabaları ve bağışlarla finanse ediliyor. Bu nedenle bir yılda açılması beklenen yurdun inşaatı bir yıl gecikti.

SEYFİ GENÇ