• Meyve Tezgâhları Renklendi
Çorlu Güncel

Meyve Tezgâhları Renklendi

  • 10 Mayıs 2018
  • 1079 Kez Okundu

Havaların ısınmasıyla birlikte meyve tezgâhları renklendi. Perşembe Pazarı’nda erik, kayısı, kiraz, çilek tezgâhlar da yerini aldı. Vatandaş pahalılıktan dert yanarken, pazarcılar girdilerden şikâyet etti.

Vatandaşın yaz aylarında tükettiği meyveler tezgâhlarda yer almaya başladı. Meyveler tezgâhları renklendirirken vatandaş fiyatlardan şikâyet etti. Vatandaşlar, “yaz meyveleri tezgâhta yer alıyor fakat fiyatları biraz pahalı, geçen senelerde fiyatlar biraz daha uygundu ama bu sene fiyatlar yüksek bu yüzden alırken hepsinden alamıyoruz. Sadece bir meyveyi alabiliyoruz” dedi.

KİRAZIN KİLOSU 6 LİRA

Perşembe Pazarında esnaflık yapan Sayit Tardu, “bizde kayısının, eriğin, kirazın, çileğin kilosun 6 lira” dedi.  Tardu, “Fiyatları bize göre uygun olduğunu düşünüyoruz, kayısının, eriğin, kirazın, çileğin kilosu 6 lira bundan ucuza emin olun biz zarar ediyoruz. Vatandaşlar ucuz ama iyi meyve istiyor, bu da tabi mümkün olmuyor. Bazen şunu söylüyorlar başka yerde eriğin kilosu 3 lira sende neden 6 lira diye soruyorlar.  Tabi 3 liraya da 4 liraya da erik var kalite kalite değişiyor. Örneğin papaz eriği 6 lira, can erik satıyorlar 3 lira, bunun çıkma diye tabir ettiğimiz dökülen eriği toplayıp satıyorlar, erikte kaliteye göre fiyat aralığı olabiliyor” dedi.

GİRDİLER ÇOK YÜKSEK OLDUĞU İÇİN FİYATLARA YANSIYOR

Girdilerin yüksel olduğunu belirten Sayit Tardu, girdilere bağlı olarak fiyatların belirlendiğini ifade etti. Esnaf Sayit Tardu, “Kamyonla sadece Çorlu’dan İstanbul’a gidip mal alma maliyeti bize 600-700 lira civarında, neden derseniz, benzin parası var, iki üç kişi mal alma indirme bindirme için gidecek onların masrafı, İstanbul Haline giriş çıkış ücretleri, yol masrafları derken masraf sadece 600 lirayı geçiyor. Biz pazarcı esnafı olarak her akşam gidip mal alıp gelmemiz gerekiyor.  Her gün 600 lira veriyoruz, halden meyve alırken meyveye veriyoruz, e yer kiramız var, poşet masraflarımız var, masraflarla birlikte bizlerde 1 lira kazanabilirsek kazanıyoruz. Onu da kazanmamız lazım ki bu işi yapabilelim ama şunu belirtmeden geçemeyeceğim eski işler maalesef yok” dedi.

İmdat Şahin