• 55 Tl Için 10 Bin Tl Ceza Ödemeyin!
Çorlu Güncel

55 Tl Için 10 Bin Tl Ceza Ödemeyin!

  • 22 Şubat 2018
  • 2314 Kez Okundu

Çorlu’nun yoğun yapılaşma alanlarından biri olan Emlak Konutları’nın bulunduğu bölgedeki boş arsalar ve çöp konteynırlarının kenarları, ev sahiplerinin ev aldıktan sonra yaptıkları tadilatların enkazlarını bıraktığı yerler haline geliyor. Yasak olmasına ve 10 bin TL cezası bulunmasına rağmen, maksimum 55 liralık enkaz döküm bedelini ödemek istemeyen vatandaşlar gece karanlığından faydalanarak enkazlarını torbalara doldurarak boş arsalara veya çöplerin yanına bırakıyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden edinilen bilgiye göre molozların toplanması ilçe belediyelerinin sorumluluğunda. Evinde moloz oluşan vatandaşların bunları torbalara doldurup alınması için belediyeye haber vermesi gerekiyor. Çorlu Belediyesi’nden edinilen bilgiye göre, ev tadilatı molozları 15 torbaya kadar ücretsiz olarak hafriyat döküm alanına bırakılabiliyor. Daha fazlası için araç tutuluyor araç plaka ve ruhsat bilgileriyle Çorlu Belediyesi’nin 4. Katındaki temizlik İşleri Müdürlüğü’ne başvurarak harç yatırılıyor. Eğer enkaz kamyonet ile taşınacak kadar ise 15 TL, kamyon ise 55 TL yatırılması gerekiyor. Vezneden alınan makbuzla Velimeşe Karaağaç Mevkii’ne enkaz dökümü gerçekleştiriliyor.  
İzinsiz moloz dökenler tespit edildiğinde Çorlu Belediyesi Çevre Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından çevreyi kirletme cezası olarak 10 bin TL’ye kadar ceza kesiyor. Üstelik dökülen enkazı da yine döken kişi kaldırmak zorunda kalıyor.   
SEYFİ GENÇ