• Çorlu Ünlü Yazarlarla Buluşacak
  • Çorlu Ünlü Yazarlarla Buluşacak
  • Çorlu Ünlü Yazarlarla Buluşacak
Çorlu Güncel

Çorlu Ünlü Yazarlarla Buluşacak

  • 12 Şubat 2018
  • 1101 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi, Trakya Koleji, Korza Fuarcılık ve Orion Alışveriş Merkezi işbirliği ile bu yıl 8. düzenlenen Çorlu Kitap Fuarı açıldı.

Orion AVM’in alt katında açılan fuarda pek çok yayınevinin kitaplarını özel indirimlerle satın almak mümkün olduğu gibi imza günlerinde kitapseverler, ünlü yazarlarla buluşup kitaplarını imzalatabilecek. Açılışına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkan Ünal Baysan Çorlu Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Gürzsoy, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün ve İlçe Emniyet Müdürü Hakan Sevinç ve Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt’un eşi yazar Emel Sarıkurt ile birlikte açılışına katıldığı fuarın ilk gününde ünlü polisiye yazarı Ahmet Ümit ve oyuncu yazar Ayhan Bozkurt okurlarına kitaplarını imzaladılar. Açılıştan önce Trakya Koleji 4. Sınıf öğrencilerin oluşan Çocuk Korosu kitap sevgisi hakkında çocuk şarkılarını ve İzmir Marşı’nı seslendirdi. İzmir Marşı’nda çocuklara eşlik eden katılımcılar, çocukları kuvvetli bir şekilde alkışladı.

Açılışta konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, okumanın ve kitapların önemi üzerine söylenmiş sözleri açılışa gelen katılımcılarla paylaştı. Baysan konuşmasında, “Kitap okumayı sevmeyen yoktur. Sadece aradığı kitabı henüz bulamamış olan vardır ve ben inanıyorum ki herkes istediği kitabı bu fuarda bulabilecektir” dedi. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ise, yeni neslin çok şanslı olduğunu artık her yerde açılan fuarlarla kitapların ayaklarına geldiğini belirterek “fuarda çok güzel bir kalabalık görüyorum. Katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Şimdiki çocuklar çok şanslı herkes kitabın değerini biliyor. Kitaplar ayaklarına geliyor. Yazarlarıyla birlikte buradalar” dedi. Okulları gezdiğini öğretmenlerin de bunun bilincinde olduğunun belirterek, Kılıç, “Hakikaten çocuklarımız artık kitap okuyor. Çocuklarımızı kitapla buluşturmak çok güzel. Kitapla buluşturan belediyemize, öğretenlerimize çok teşekkür ediyorum, hepsini kutluyorum. İnşallah bu etkinliklerin dokuzuncusunu onuncusunu da bekliyoruz” dedi.

Açılıştan sonra katılımcılar fuarı gezerek kitap alırken Ahmet Ümit hayranları kitapları imzalatmak için uzun bir kuyruk oluşturdu. Fuarın dördüncü gününde (bugün) 10.30’da Ülker Kurtcan, 15.00’te  Raşit Tokgöz, 18.00 ‘de Haşim Korkmaz,  Işıl Korkmaz ve Ramis Çınar kitaplarını imzalayacaklar.

SEYFİ GENÇ