• 55 Bin Öğrenci Yarı Yıl Tatiline Girdi
  • 55 Bin Öğrenci Yarı Yıl Tatiline Girdi
  • 55 Bin Öğrenci Yarı Yıl Tatiline Girdi
  • 55 Bin Öğrenci Yarı Yıl Tatiline Girdi
  • 55 Bin Öğrenci Yarı Yıl Tatiline Girdi
Çorlu Güncel

55 Bin Öğrenci Yarı Yıl Tatiline Girdi

  • 20 Ocak 2018
  • 1885 Kez Okundu

Çorlu`da 55 bin öğrenci 2017-2018 yılı Eğitim-Öğretim yılı 1. Dönem karnesini alarak 15 günlük sömestr tatiline çıktı. Yarıyıl karne dağıtım töreni Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün ve töreninin düzenlendiği Şehit Akın Acar İlkokulu`na ismi verilen Akın Acar`ın annesi katıldı.

Oğlumu vatana şehit verdim ama bu okulda birçok evladım daha oldu

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ve beraberinde ki protokol üyeleri ile birlikte öğrencilere karnelerini dağıttı. 21 Aralık 2016 günü Suriye`nin El-Bab kentinde yürütülen Fırat Kalkanı isimli operasyonda şehit olan Akın Acar`ın adını taşıyan okulda ilk kez karne heyecanı yaşandı. Şehit annesi Hanife Acar karne dağıtım töreninde duygulu anlar yaşarken gözyaşlarına hâkim olamadı. Hanife Acar oğlunun kendisine çok büyük bir gurur bıraktığını belirtirken; “Oğlumla gurur duyuyorum. Bu okuldan vatanını ve milletini seven Akın Acar`ların yetişeceğine inanıyorum. Bir tane oğlumu vatana şehit verdim ama bu okulda birçok evladım daha oldu” dedi.

Şehidimizi saygı ve minnetle anıyorum

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada eğitim ve öğretim anlamında Çorlu`nun oldukça büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtirken; “55 bine yakın öğrenci ve 2 bine yakın öğretmeniyle eğitim hizmetleri yürütülmekte. Bu sene ki karne törenimizi de geçen yıl Suriye El-Bab kentinde şehit olan Akın Acar adına yaptırılan okulumuzda yaptık. O günü hatırlıyorum. Şehidimizin acı haberini aileye ben vermek zorunda kalmıştım. O günden bugüne kadar Akın Acar adına okulumuz tamamladık ve ilk karne töreninde şehidimizin annesi, ablası ve teyzesiyle birlikte yapmış olduk. O anlamda da çok anlamlı oldu. Şehidimizi saygı ve minnetle anıyorum. Çocuklarımızın hepsi pırıl pırıl. İnşallah her biride vatanının milletini seven çocuklarımız olacak. Zaten millet olarak öyleyiz. 15 gün sürecek tatil döneminde çocuklarımızın bol bol dinlenmesini ve aileleri ile birlikte beraber vakit geçirmelerini temenni ediyorum” Dedi.

55 bin öğrenci karne aldı

Bütün öğrencilerimize, velilerimize, öğretmen ve idarecilerimize teşekkür etmek istiyorum. İyi bir dönem geçirdiğimizi umuyorum. Karne tatilinde de öğrenci ve öğrencilerimize kazasız bir tatil diliyorum. Bu karneler çocuklarımızın başarılı olması yada başarısız olmasının göstergesi değildir. Bunu velilerimizde bu şekilde kabul etmesin. Öğrencilerimize aileleri ile birlikte hoşça vakit geçirmelerini diliyorum. Bu gün devlet ve özel olarak 194`ün üzerinde kurumumuz var. 55 bine yakın öğrencimiz karne alıyor. Bu vesile ile Tekirdağ`ın en büyük ve en şirin ilçesi olan Çorlu`muzun tatil sonrası dinlenmiş bir şekilde okullarına gelmesini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Şehit annesine plaket verildi

Düzenlenen karne töreni sonrası Şehit annesi Hanife Acar`a, ablası Hilal Başaran`a ve okulun yapımında katkı sağlayan kişilere Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç tarafından plaket takdim edildi.