• Çorlu Kudüs İçin Buluştu
  • Çorlu Kudüs İçin Buluştu
  • Çorlu Kudüs İçin Buluştu
  • Çorlu Kudüs İçin Buluştu
  • Çorlu Kudüs İçin Buluştu
  • Çorlu Kudüs İçin Buluştu
  • Çorlu Kudüs İçin Buluştu
  • Çorlu Kudüs İçin Buluştu
  • Çorlu Kudüs İçin Buluştu
Çorlu Güncel

Çorlu Kudüs İçin Buluştu

  • 19 Ocak 2018
  • 1261 Kez Okundu

Çorlu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından düzenlenen “Özgür Kudüs” gecesinde yüzlerce Çorlulu Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın önemi hakkında bilgilendi. Filistin şarkılarıyla duygulu dolu anlar yaşadı.

ÇORLU HALKINA  KUDÜS BİLİNCİ KAZANDIRMA HEDEFİ

Çorlu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından organize edilen gecenin sunuculuğun Murat Vakitçi yaptı. Kuran tilavetiyle başlayan programda özellikle Mescid-i Aksa ve Kudüs’le ilgili kuran ayetleri hafız Ebubekir Doyuran tarafından Türkçe izahatleriyle birlikte okundu. Çorlu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Kurtuluş Ay, Kudüs’ün Müslümanların ilk kıblesi olması ve Mescid-i Aksa’yı bağrında barındırması nedeniyle önemli olduğunu belirterek, “Hazreti Peygamberimizin İsra ve Miraç mucizesine şahit olması Kudüs’ün önemini arttırmaktadır” dedi. Ay Hz. Muhammed’in Kudüs’e verdiği önemi anlatan hadisi dinleyenlere aktardı.  Çorlu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak Kudüs konulu bir konferans organize ederek Çorlu halkına Kudüs bilinci aşılamak istediklerini belirten Ay, “Kudüs’ün önemini ve Kudüs üzerinde yaşanan oyunları halkımıza bildirmek amacıyla Burak Derneğimizle birlikte bu akşam bu çalışmayı yaptık, hepinizin birer Kudüs sevdalısı olarak buradan ayrılmalarını temenni ediyorum.” dedi.

ÜMMETİN BİRLİĞİNE ÇORLU GÜZEL BİR ÖRNEK

Ay konuşmasında ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararının Kudüs’ü tekrar gündeme getirdiğini belirterek “ABD’nin İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı BM kararlarına değil Kudüs’ün asil karakterine aykırıdır. O ne kadar tanırsa tanısın biz bu kararı tanımadığımızı hem Türkiye’de hem dünyada tüm âleme anlattık. Dolayısıyla hepimize Kudüs konusunda önemli görevler düşüyor”  dedi.

Burak Derneği Başkanı Âdem Yenihayat konuşmasında “Çorlu hakikaten çok zor bir işi başarmış güzel bir belde. 20 tane farklı sivil toplum örgütü bir araya gelmiş ve bir ümmet birliğinin nasıl olabileceğinin bir göstergesini ortaya koymuş. Emeği geçen herkese özellikle teşekkürlerimizi arz ediyoruz” dedi. Yenihayat, Kudüs için bir araya gelen platformun üyelerinin sabahın erken saatlerinden itibaren sevgiyle dolu olarak bir araya geldiğini belirterek, “Kudüs kalbimizin bağlı olduğu, bir takım bilgilerin zihnimizde yer aldığı bir yer. Kudüs işgal edilmiş Filistin topraklarında varlığını sürdüren, bütün İslam dünyası için stratejik öneme sahip olan bir şehir” dedi.   

ÜÇ KİŞİYE KUDÜS GEZİSİ

Yenihayat’ın ardından kürsüye çıkan Filistinli Akademisyen Müncid Ebubekir, Türkiye’ye ve Türk halkına Filistin’e destekleri için teşekkür ederek, Kudüs’ün önemi ve İsrail’in Kudüs üzerine yürüttüğü politikalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Ebubekir’in konuşmasının ardından Kudüs görselleri eşliğinde Filistin şarkıları çalınması dinleyenleri duygulandırdı. Etkinliğin sonunda yapılan çekilişte 3 kişiye Kudüs gezisi hediye edildi.

SEYFİ GENÇ