• Tarihi Binanın Durumu Ne Olacak?
  • Tarihi Binanın Durumu Ne Olacak?
  • Tarihi Binanın Durumu Ne Olacak?
Çorlu Güncel

Tarihi Binanın Durumu Ne Olacak?

  • 19 Ocak 2018
  • 1444 Kez Okundu

Çorlu Adalet Sarayı’nın yeni yerine taşınması ile birlikte Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi bulunduğu tarihi binadan taşınarak Çorlu Adalet Sarayı’na geçti. Ağır Ceza Mahkemesi’nin uzun yıllar kullandığı tarihi bina bundan sonra kim tarafından kullanılacağı merak konusu.

Çorlu’da Cumhuriyet Dönemi öncesi yapılan birkaç kamu binasından biri olan tarihi binanın akıbeti konusunda vatandaşlarda merak içinde. Vatandaşlar buranın kesinlikle vatandaşın yararına kullanabileceği bir yer olmasını talep ediyor.

Tarihi Binaya Talep Çok

Edinilen bilgilere göre çok fazla kurumun binayı kullanmak istediği binayı kendi bünyesine katmak istediği belirtiliyor. Şu anda Maliye Bakanlığı’nda olan bina için komisyon kurulduğu gelen bilgiler arasında. Binanın hangi kurum tarafından kullanılacağı daha henüz net değil.

Vatandaşın Yararına Kullanılmalı

Tarihi bina ile ilgli vatandaşlar: “Burası Cumhuriyet Dönemi öncesinde yapılan kurumlardan bir tanesi. Buranın Çorlu için önemi çok büyük. Çarşı merkezinde yer alması bakımından da güzel bir yerde. Bu yüzden vatandaşımızın kullanabileceği bir yer yapılsın. Vatandaşın hassasiyeti göz önünde bulundurulsun. Tabi bir de binanın elden geçirilerek tadilatının restore edilerek yapılması gerekir. Arka tarafta bazı camlar kırılmış. Binanın boyaları dökülmüş durumda. Tadilatı yapılırsa seviniriz” dedi.

“Lokal ve Sergi Salonu Olacağı Konuşuluyor”

Edinilen bilgilere göre tarihi binanın Namık Kemal Üniversitesi öğretim görevlileri için lokal yapılacağı da gelen duyumlarımız arasında. Alt katını da yine sergi için düşünülüyor.

İmdat Şahin