• Minibüs Durağı Mı, Park Yeri Mi?
  • Minibüs Durağı Mı, Park Yeri Mi?
  • Minibüs Durağı Mı, Park Yeri Mi?
  • Minibüs Durağı Mı, Park Yeri Mi?
Çorlu Güncel

Minibüs Durağı Mı, Park Yeri Mi?

  • 10 Ocak 2018
  • 3795 Kez Okundu

Çorlu’nun Önerler, Yakuplu, Türkgücü, Seymen ve Şahbaz minibüsleri çoğu zaman kendi yerlerinde park sıkıntısı yaşıyor. Tabelada köy minibüsleri yolcu indirme bindirme yeri olarak yazmasına rağmen minibüsçüler; “Çoğu zaman kendi arabalarımızı için park edecek yer bulamıyoruz” dedi.

2011 yılında trafiği rahatlatmak için otogardan çıkartılarak Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yanına getirilen köy minibüsçüleri burada da park sıkıntısı yaşıyor. Yanındaki Kipa Taksi Durağı’nın yeri varken kendilerine bu şekilde yer verilmemesine minibüsçüler tepki gösteriyor.

“Defalarca Belediye’yi Aradık”

Sorunlarını Avrupa Yakası Gazetesine anlatan minibüsçüler; “Bizi 2011 de buraya gönderdiler. Biz de burada işimizi yapmaya başladık. Fakat burada şöyle bir sıkıntımız var. Çoğu zaman biz buraya geldiğimiz zaman aracımızı park edip yolcularımızı bindireceğimiz yer bulamıyoruz. Bir geliyoruz ki buranın her tarafına araç park edilmiş. Bizim park edeceğimiz bir yer kalmamış. Özellikle hafta sonu buralar tıklım tıklım oluyor. Hafta içi de öğleden sonra durum aynı. Bizler araçlardan kendimize yer bulamıyoruz. Bu konuyla ilgili defalarca Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni aradık. Bizlere talebiniz alındı deniyor. Başka da ne gelen oluyor, ne de bir şey yapan oluyor. Bizim bu sıkıntımızda sürüp gidiyor” dedi.

Taksi Durağı Gibi Bölünmüş Bir Yer İstiyoruz”

Sıkıntılarını anlatmaya devam eden minibüsçüler: “Bakın hemen yanımızda taksi durağı var. Onların yerleri nasıl bölünmüş bir şekilde. On araçlık yer ayırdılar. Oraya kimse gelip park edemiyor. Taksi olmasa bile gelip kimse buraya park yapamıyor. Ama bizde yer belli olmadığı için biz park sorunu yaşıyoruz.  Bizlerin talebi çok basit, beş mahalle minibüsü burada bekliyor. Biz beş minibüsün sığacağı bir bölünmüş yer istiyoruz. Biz olmadığımız zaman da yerimize kimse gelip park yapamasın” dediler.

“Şoförler Odası da Sesimizi Duysun”

Şoförler Odası’nın da seslerini duymasını isteyen minibüsçüler şöyle konuştu: “Bizler minibüsçüler olarak burada büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bizler şoförler odasına aidat ödüyoruz. Fakat bizlerin sıkıntısı devam ediyor. Çorlu Şoförler Odası üyelerinin yaşadığı sıkıntıları çözmesi gerekir. Biz boşuna bunları seçmiyoruz. Üyelerin yaşadıkları sıkıntıları çözmeleri için seçiliyorlar. Minibüsçüler olarak bizlerin sesini duysunlar bu küçük sıkıntımızı gidersinler” dedi.

İmdat Şahin