• Çorlu`da Uyuşturucu Ile Mücadelede Radikal Karar
Çorlu Güncel

Çorlu`da Uyuşturucu Ile Mücadelede Radikal Karar

  • 04 Aralık 2017
  • 1022 Kez Okundu

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç Çorlu`da uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışmaların artarak devam ettiğini belirtti. Kılıç; “Uyuşturucu alanlarını caydırmak için işyeri sahiplerine çalışanların patronlarına, işçinizin böyle bir soruşturması devam etmektedir diye bilgilendirme yapılması caydırıcılık olabilir” dedi.

Uyuşturucu alan işçinin iş yerine bilgi verilecek

Uyuşturucu satışının merkezi konumunda ki Kore Mahallesi olarak tabir edilen bölgede eksiklik hissettiklerini sözlerine ekleyen Kılıç; “Mahallede yapılan çalışmalar neticesinde orada uyuşturucu almak maksatlı giden vatandaşların, bir kısmının çalışanlar olduğu tespit edildi. Tabi bunlarla ilgili adli kovuşturma devam edecek. Bu insanlar, fabrikalarda çalışan işçiler veya kamu görevlisi olabilir. Kamu görevlisi bu anlamda bir durumun içerisine girdiğinde bu bilgi kurumumuzla paylaşılıyor. Uyuşturucu alan ve kullanan kişilerin çalıştığı işyerlerine ve iş yeri hekimlerine işçiniz bu sebeple kovuşturma geçirmektedir, işte madde alırken yakalanmıştır veya adli süreç devam etmektedir gibi bilgileri vereceğiz. Daha önce bu bilgi sadece kişi de kalıyordu. Kurumların bunlardan haberi olmuyordu. Bundan sonra uyuşturucu komisyonunda her hafta yaptığımız toplantılarda talebi azaltma kapsamında etkili olacağını düşündüğümüz bu uygulamayı yapacağız. Kişi işimden olabilirim, çevrem bunu duyabilir bu duruma iyi bakmak noktasında en azından talebi azaltma doğrultusunda bir çalışma olacak” ifadelerine yer verdi.

Ticari taksilere de inceleme

Kaymakam Kılıç Kore Mahallesine giren ticari taksilerle ilgili de çalışma yapılmasının önemine dikkat çekerken; “Sadece işçilerle ilgili değil oraya giden ticari taksi, kim olursa ailelerine bildirme noktasında bilgilendirme yapılması gerekir. Bunun şimdiye kadar yapılmadığı gözükmekte. Bundan sonra bir caydırıcılık olması bakımından böyle bir karar aldık” ifadelerine yer verdi.

Uyuşturucu kullanan “Yahu korkmayın, devlet hastanesinde çıkmıyor” diyordu

Kılıç açıklamalarının devamında; “Uyuşturucu kullanan kişiler yakalanıp devlet hastanesine gittiği zaman uyuşturucu kullanıp kullanmadığı konusunda idrar tahlili yapılıyor. Çorlu`daki laboratuvarda yapılan testlerde sadece birkaç uyuşturucu maddenin tespiti yapılabiliyor. Burada katkı maddeleriyle birlikte kullanmadı diye bir rapor çıkıyor. Uyuşturucu kullanan devlet hastanesine gittiği zaman ‘yahu korkmayın devlet hastanesinde çıkmıyor” diyorlar. Şimdi ise kan örneğini Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesine gönderiyoruz. Ayrıntılı muayene yapılıyor. Atıyorum devlet hastanesin de 5 maddeyi tespit edebiliyorduk. Edirne Tıp Fakültesinde 100 maddeyi tespit edebiliyoruz. Edirne de yapılması iyi bu sebepten dolayı. Edirne deki hastanesi uyuşturucu olup ta tanımlayacağı madde yok. Kişi uyuşturucu kullandıysa bunun tespiti kesin olarak yapılıp adli tahkikata geçiliyor” dedi.

2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası

Uyuşturucu kullanan kişilerin güvenlik güçlerince ilk yakalandığında 5 yıl süreyle kamu davasını açılmasının ertelenmesi cezası veriliyor. Eğer bu 5 yıl süreyle uyuşturucu kullanırken yakalanıp ve üzerinde uyuşturucu bulundurduğu tespit edilirse bu kez uyuşturucu kullanmaktan dolayı dava açılıyor. 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile yargılanıyor.