• Opel İnan 2. El'den 1 Yıl Garanti
Çorlu Güncel

Opel İnan 2. El'den 1 Yıl Garanti

  • 04 Aralık 2017
  • 3259 Kez Okundu

Çorlu Opel İnan 2. el sorumlusu Gürkan Güngör, 2. El araçlarda 1 yıl garantili satış yaptıklarını ve geri alım garantisi verdiklerini belirtti.

Ekspertiz Çok Önemli

İkinci el otoda ekspertiz yaptırmanın önemine vurgu yapan Opel İnan 2. el Sorumlusu Gürkan Güngör, ikinci el araç almak isteyenlere mutlaka ekspertiz raporu alınmasını önerdiğini belirterek, ikici el araçların büyük, köklü ve güvenilir firmalardan alınması tavsiye etti. Güngör Opel İnan 2. el olarak müşterilerden nakit olarak alımlar yaptıklarını, sekiz yaşa kadar da 1 yıl garanti verdiklerini aktardı. Sattıkları tüm araçlara geri alım garantisi verdiklerini, 10 yaşa kadar araçlar için de kredi kullandırabildiklerini söyleyen Güngör, müşterilerine takas imkânı sunduklarını da sözlerine ekledi.

İkinci Elde Satışlar Düştü

Her yılsonunda canlanması beklenen İkinci El Oto sektöründe bu yılın ilk 11 ayında yüzde 30’u aşan düşüş yaşandı. Döviz kurlarındaki hareketlilik ve vergilerin yükselmesi nedeniyle oto galericiler ve 2. el şirketleri yılın kalanı ve 2018 için umutlu değil. Avrupa Yakası’na bilgi veren Opel İnan 2. El Sorumlusu Gürkan Güngör, ikinci el piyasasının tamamında yüzde 30’dan fazla daralma olduğunu belirtti. Güngör, geçen yılın ilk 11 ayında toplam 725 araç sattıklarını bu yılın ilk 11 ayında ise bugüne kadar ancak 590 araç satabildiklerini söyleyerek; “Sıfır araçlara gelen zamlar ikinci eli de etkiliyor. Aynı şekilde enflasyon ve kur artışı da satışlarımızı olumsuz etkiliyor. Şu anda satışlarımızı etkilemeyen fakat yeni yıldan itibaren olumsuz etkilemesini beklediğimiz diğer bir husus da vergilerin arttırılması. Ocak ayı itibariyle vergi artışları da satışlarımızın düşmesine neden olacak” dedi.