• Motosikletliler Kafelerine Kavuşuyor
  • Motosikletliler Kafelerine Kavuşuyor
  • Motosikletliler Kafelerine Kavuşuyor
  • Motosikletliler Kafelerine Kavuşuyor
  • Motosikletliler Kafelerine Kavuşuyor
Çorlu Güncel

Motosikletliler Kafelerine Kavuşuyor

  • 17 Kasım 2017
  • 1977 Kez Okundu

Çorlulu motosiklet tutkunları için yeni bir mekn açılıyor. Hem motorlarının bakımın yaptırabilecekleri, aksesuar alabilecekleri hem de diğer motosikletçilerle vakit geçirebilecekleri Arden Motors Kafe, Aralık’ta açılıyor.

Motosiklet Tutkusu Girişimciliğe Yöneltti

Doğma büyüme Çorlulu olan İlkay Altan, tam bir motor sevdalısı. İstanbul’da uzun yıllar süren iş yaşamının ardından her şeyi geride bırakıp iki yıldır memleketi Çorlu’ya dönerek yatırımlarını da buraya taşıdı. Son girişimi ise tüm motosiklet tutkunlarını bir araya getirecek Arden Motors Kafe. Vergi Dairesi yanındaki Kılıçoğlu Towers’ın altında açılan Arden Motors Kafe’de, sıfır ve 2. el motosiklet alım ve satımının  yanı sıra elektrikli scooter, motosiklet aksesuar ve ekipmanlarının da satışı yapılacak. İlkay Altan,  e-scooterda öncü markalardan olan Quality Motors’un Trakya Bölge Bayiliğini aldıklarını belirterek  “Elektrikli scooter kategorisinin en donanımlı araçları bunlar.”

Motorcuların Buluşma Yeri Olacak

Kendisi de bir motosiklet tutkunu olan ve 20 yıllık motosiklet sürücüsü olan Altan, Çorlu Motosiklet (Çor-Mot)  üyesi olduğunu belirterek, “Motosiklet benim için aklınıza gelebilecek her şeyi ifade ediyor. Hatta ikinci eşim de diyebilirim. Eşim de motorcu, fakat her kadın eşinin motoruna aşırı ilgisini kıskanır! Doğal olarak o da kıskanıyor” diyor gülümseyerek.

Ardens Motor motosikletlerin bakımlarının yanı sıra motosikletçilerin sohbet edebilmesi, tanışıp kaynaşabilmesi için de küçük bir kafe düzenlemesi yapılacak. Altan, “Motosiklet sürücüleri burada beklerken, zamanınıdiğer motorcularla ve motor kültürüyle iç içe geçirecek. Ünlü çay ve kahve firmalarının en kaliteli ürünlerini burada onlarla buluşturacağız. Kafede aynı zamanda kültürel etkinlikler de yapılacak. Motor olayını Çorlu’ya aşılabilmek için etkinlikler yapacağız. Gece sürüşleri yapacağız. Yaza giriş için organizasyonlar yapıp motosiklet için farkındalık yaratmaya çalışacağız. Güvenli sürüş eğitimleri vereceğiz, temel motosiklet sürüş eğitimleri vereceğiz. Profesyonel ekibimizle eğitimler vereceğiz.” dedi.

Çorlu’da motosiklet kültürünün çok yüksek olduğunu ifade eden Altan, “Çorlu halkı motosiklete ilgili ve motosiklet kullanıcısı. Fakat  araç sürücülerinin motosikletçilere bakışı tüm dünyadakiyle aynı. Trafikte tam bir araç gibi görülmüyoruz ve saygı gösterilmiyor. “ dedi.

Açılış Aralıkta

Arden Motor Kafe’nin aralık ayının ilk haftasıı içinde açılması planlanıyor. Motorsiklet camiasıyla içiçe olan İlkay Altan, açılışa arkadaşı Acun Ilıcalı’yı ve pek çok ünlü arkadaşını da davet ettiğini belirterek, “son anda bir aksilik çıkmazsa hepsi gelecek. Dünya Şampiyonu Milli Motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu da yataktan kalkabilirse o da gelecek.” Dedi.