Yaklaşık 300 bin nüfusu olan Çorlu’da her yıl yaklaşık 50 bin tonun üzerinde buğday, 2 bin tonun üzerinde sebze üretimi gerçekleştiriliyor.
Buğday ve Ayçiçek üretiminin yanı sıra Çorlu’da az da olsa sebze üretimi de yapılıyor. Çorlu’da geçtiğimiz 2023 yılında 51 bin ton buğday üretilirken, 11 bin tonun üzerinde de yağlık ayçiçeği üretimi yapılmış. Buğdayların toprakla buluştuğu şu günlerde çiftçiler bereketli bir yıl olması için çalışmalarını sürdürüyor. Çorlu’da yaklaşık 146 bin dekar alana buğday ekimi gerçekleşiyor. 126 bin dekarlık alana da ay çiçek ekimi yapılıyor. Çorlu’daki ekili alanların yaklaşık 1200 dekarına sebze ekimi gerçekleşirken ekilen alanlardan yaklaşık 2 bin tonun üzerinde sebze üretiliyor. Çorlu’da en fazla buğday ve ayçiçeği ekilirken sebzeye de kısmi olarak yer veriliyor.
BUĞDAYLAR TOPRAKLA BULUŞTU
Tarımsal üretimde Çorlu’da buğday ve ayçiçeği önde olması dikkat çekiyor. Çorlu’da yaklaşık 146 bin dekarlık alanda buğday ekimi gerçekleşirken 50 bin tonun üzerinde buğday üretiliyor. 2023 Tüik verilerine göre Çorlu’da 51 bin 340 ton buğday üretimi yapıldı. 11 bin 140 ton üzerinde de ay çiçek üretimi yapıldı.
NÜFUS 300 BİN ÜRETİLEN SEBZE İSE DÜŞÜK
Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Çorlu ve ilçelerde sebze üretilen ürünleri tek tek sıralarken Çorlu’da 2023 TÜİK verilerine göre 2 bin 129 ton sebze üretimi gerçekleşmiş. Sebze üretiminde Çorlu’da başı domates, sofralık salatalık çekerken diğer ürünlerde kısmi olarak yetiştiriliyor. Havuç kırmızıturp gibi ürünler ise Çorlu’da hiç yetiştirilmiyor. Çorlu’nun yaklaşık 300 bin nüfusu bulunurken, sebze üretiminin düşük olması nedeniyle Çorlu sebze ihtiyacını dışardan karşılıyor.
İMDAT ŞAHİN