Kuzey Yolu Projesi Kamulaştırmaya Takıldı
Çorlu Güncel

Kuzey Yolu Projesi Kamulaştırmaya Takıldı

  • 20 Eylül 2024

2020 yılında ilk kepçenin vurulmasıyla başlayan Kuzey Yolu Projesi’ndeki çalışmalar kamulaştırmaya takıldı. Kuzey Yolu üzerinde bulunan 6 binayla ilgili kamulaştırma süreçleri hala devam ediyor.

Halit Ziya Uşaklıgil Caddesi’nde çalışma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yolun belli bir bölümünü asfaltlamıştı. Çerkezköy Yolu’na bağlanacak olan Kuzey Yolu Projesi’nde Halit Ziya Uşaklıgil Caddesi’nden Karacan Caddesi’ne kadar olan kısımda çalışma yaptı. Çalışmalar binaların başladığı yerde sekteye uğrarken binaların kamulaştırma süreçleri devam ediyor. Yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda olacak olan Kuzey Yolu Projesi Çerkezköy Yolu’na bağlanarak Çorlu’ya alternatif güzergâh kazandırılmış olacak.

6 BİNA İÇİN KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kuzey Yolu Projesi kapsamında Halit Ziya Uşaklıgil Caddesi üzerinde  bazı binalar kamulaştırılarak yıkımı gerçekleşmişti. 2020 yılında yapımına başlanan Kuzey Yolu Projesi’nde diğer binalarda ise kamulaştırma çalışmaları hala sürüyor. Karacan Caddesi’nin üst kısmında kalan 6 binanı kamulaştırması sürüyor. Asliye Mahkemesinde görülen kamulaştırma davasında bilirkişi kıymet taktiri belirleyecek. Binalar kamulaştırıldığı zaman yıkımları gerçekleşecek ve Kuzey Yolu projesindeki çalışmaların hızlanması bekleniyor. 

ÇALIŞMALAR 2020 YILININ BAŞLAMIŞTI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çorlu Belediyesi işbirliği ile başlatılan Kuzey Yolu Projesi’nde ilk kepçe 2020 yılının Aralık Ayı’nda vurulmuştu. Fatih Caddesi’nden Karacan Caddesi’ne kadar olan kısımda yol çalışmaları yapılırken, vatandaşlar biran önce Kuzey Yolu Projesi’nin tamamlanmasını istiyor. 2020 yılında başlayan çalışmaların daha ne kadar devam edeceğini soran Çorlulu vatandaşlar yol çalışmalarının bu kadar uzamaması gerektiğine vurgu yaptı. 

PROJE TAMAMLANIRSA ÇORLU TRAFİĞİ RAHATLAYACAK

Kuzey Yolu Projesinin tamamlanmasıyla birlikte Çorlu trafiğinin rahatlaması beklenirken vatandaşlar biran önce projenin bitmesini bekliyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çorlu trafiğinin rahatlaması için hayata geçirilen projede henüz kamulaştırma çalışmaları tamamlanmadı. Kamulaştırma çalışmalarından sonra binalar yıkılarak yol güzergâhının temizlenmesi bekleniyor.

PROJE 5 CADDEYİ KAPSIYOR 

Çorlu’nun trafiğini rahatlatmak için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Kuzey Yolu Projesi Çorlu’nun alternatif bir güzergâhı olacak. Çerkezköy Yolu’na bağlanması planlanan Kuzey Yolu Projesi Silahtarağa Mahallesi’nden Kazımiye Mahallesi’ne kadar olan kısımı kapsayacak. Proje kapsamında 1 Kasım Caddesi'nden Dumlupınar Caddesi'ne, daha sonra Halit Ziya Uşaklıgil ve ardından Sinan Dede Caddesi’nden Fatih Caddesi'ne bağlantı yapılacak ve Çorlu’ya alternatif bir yol kazandırılacak.