• Öğrenciler Festivalde Yeteneklerini Sergiledi
  • Öğrenciler Festivalde Yeteneklerini Sergiledi
Çorlu Güncel

Öğrenciler Festivalde Yeteneklerini Sergiledi

  • 09 Mayıs 2024
  • 287 Kez Okundu

Tekirdağ Yahya Kemal Beyatlı Güzel Sanatlar Lisesi’nde düzenlenen festivalde, Tekirdağ genelindeki okullardan katılan öğrenciler çeşitli müzik aletleri çalarak yeteneklerini sergiledi.

Tekirdağ da düzenlenen Müzik festivaline Çorlu’dan katılan Arya Yüksel verdiği piyano resitaliyle izleyenleri büyüledi. 8.5 yaşındaki Arya Yüksel Piyano dalındaki yeteneğini Çorlu adına gurur verici bir başarıya imza attı. Çorlu da eğitimine devam eden 3’üncü sınıf öğrencisi Arya Yüksel, yakın gelecekte Ulusal ve uluslararası yarışmalarda yeteneğini sergilemek amacıyla çalışmalarına devam ediyor. 

6-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen festivale çok sayıda öğrenci katıldı. Tekirdağ Yahya Kemal Beyatlı Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğretmenleri tarafından düzenlenen festivalin bu yıl 2’incisi yapıldı. Tekirdağ genelindeki okullardan katılan öğrenciler çeşitli müzik aletleri çalarak yeteneklerini sergiledi. Festivale Çorlu’dan da çok sayıda öğrenci katıldı. Öğrencilerle birlikte velilerde çocuklarının heyecanına ortak oldu. Festival programına 1000 öğrenci ve 150 öğretmen başvuruda bulundu. 5 günlük festivalin sonunda 3500 ziyaretçi katıldı. Katılım sağlayan öğretmen ve öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bireysel sertifikalar verildi.