• Hobi Bahçesi'nde Hareketlilik Başladı
  • Hobi Bahçesi'nde Hareketlilik Başladı
Çorlu Güncel

Hobi Bahçesi'nde Hareketlilik Başladı

  • 30 Nisan 2024
  • 218 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi tarafından 2021 yılında Zafer Mahallesi’nde hayata geçirilen Hobi Bahçesi’nde yaz dönemi faaliyetleri başladı.

Şehir hayatının içinde doğal yaşamın keyfini çocuklarıyla birlikte yaşatabilmek ve onların sosyalleşmesini sağlayabilmek için hayata geçirilen hobi bahçesi vatandaşların huzur duyduğu yerlerden biri oldu. Sebze dikim zamanının gelmesiyle birlikte Çorlu Belediyesi hobi Bahçesi dolup taşıyor. Vatandaşlar toprakla uğraşmaktan dolayı keyifli. Ailesiyle birlikte Hobi Bahçesine gelen vatandaşlar hem eğleniyor hem de aldıkları domates, biber, patlıcan gibi sebzeleri toprakla buluşturuyor.

ÇORLU BELEDİYENİN EN İYİ PROJELERİNDEN BİRİ HOBİ BAHÇESİ OLDU 

Çorlu Belediyesi’ne teşekkür eden vatandaşlar gazetemize konuştu: “Çorlu Belediyesi’nin en iyi projelerinden biri hobi bahçesi oldu. Hafta sonları burası daha kalabalık hafta içi de gelenler oluyor. Ailemizle birlikte buraya gelip keyifli vakit geçiriyoruz, şehir hayatı içindeki keşmekeşlikten uzaklaşıyoruz ve toprakla buluşuyoruz, bu çok güzel bir proje belediyemize teşekkür ediyoruz” dedi. 

AİLELER ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE KEYİFLİ VAKİT GEÇİRİYOR

Zafer Mahallesi'nde 15.000 metrekare alanda 42'şer metrekarelik 180 adet Hobi Bahçesi hizmete sunuldu. 2021 yılında açılan Hobi Bahçesi’nde oyun gruplarında yapıldı. Çocuklar aileleriyle hem toprakta sebze ve meyve yetiştirmeyi öğreniyor hem de eğleniyor. Çayını alan vatandaşlar Hobi Bahçesi’ne gelerek hem burada işlerini yapıyor hem de keyifli vakit geçiriyor. 

GEÇEN YIL 2 BİN 500 LİRA OLAN HOBİ BAHÇESİNİN KİRASI 5 BİN LİRA OLDU

Hobi Bahçesi’ni yıllık kiralayan vatandaşlar, hobi bahçesinin bir yıl boyunca tadını çıkarıyor. Hem üretim yapan vatandaşlar hem de keyfini yaşıyor. 5 Bin lira kirası olan Hobi Bahçesi’nde 180 bölüm bulunuyor. Çocuklarıyla birlikte gelen aileler hobi bahçesini şenlik yerine çeviriyor. Çorlu Belediyesi vatandaşlar suyunu karşılarken çapa ve diğer ihtiyaç duyduğu malzemeleri de tamamlıyor. 

MANGAL YAKMAK ALKOL İÇMEK YASAK 

Etrafını çevreleyen Çorlu Belediyesi Hobi Bahçesi’ndeki düzeni de sağlıyor, sadece aileler toprakla uğraşıyor, hobi bahçesinde çay içebiliyor. Onun dışında alkol içmek mangal yakmak yasak. Aileler ürettiği ürünleri yazın sonuna doğru yemenin tadını da çıkartıyor. Vatandaşlar hobi bahçesinde keyfini çıkarmaya devam ediyor.

İMDAT ŞAHİN