• Yenice Halkı Ulaşımdan Dertli
  • Yenice Halkı Ulaşımdan Dertli
  • Yenice Halkı Ulaşımdan Dertli
Çorlu Güncel

Yenice Halkı Ulaşımdan Dertli

  • 21 Mayıs 2024
  • 575 Kez Okundu

Yenice Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar durak olmadığı için otobüse binmek için 3 kilometre yürümek zorunda kalıyor.

Süleymanpaşa’dan Çorlu’ya gelirken İstanbul Yolu üzerinde belediye otobüslerinin girip yolcu alabileceği bir durak olmaması nedeniyle vatandaşlar en yakın durak olan Trakya Birlik fabrikasının önündeki durağa kadar yürümek zorunda kalıyor. Yenice Mahallesi Hür Sokağın önüne bir cep yapılarak otobüslerin o noktada durmasını ve yolcuları almasını isteyen mahalle sakinleri yıllardır devam eden soruna karşı çözüm istiyor. Süleymanpaşa’dan Çorlu’ya gelirken 2’inci üst geçidin hemen yanında Çorlu Belediyesi’ne ait olan park alanına bir cep yapılmasını talep eden mahalle muhtarı Ruşit Öztürk ve mahalle sakinleri Çorlu’ya gelmek için 3 kilometre yol yürüdüklerini belirtti. 

VATANDAŞLAR 3 KİLOMETRE YÜRÜMEK ZORUNDA KALIYOR

Yenice Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar Çorlu’ya gelmek için yaklaşık 3 kilometre yol yürümek zorunda kalıyor. Gazetemize konuşan mahalle muhtarı Rüşit Öztürk, “Yenice Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımız en yakın otobüs durağına ulaşmak için yaklaşık 3 kilometre yürümek zorunda kalıyor. Yenice Mahallesi’nde en yakın otobüs durağı Trakya Birlik fabrikasının önünde bulunuyor, o durağa gelmeyen vatandaşlar otobüslere binemiyor” dedi. 

ÜST GEÇİDİN ALTINA OTOBÜSLERİN GİRMESİ İÇİN CEP DURAK İSTENİYOR

Süleymanpaşa’dan Çorlu yönünde 2’inci üst geçidin hemen altında cep yapılarak otobüslerin yolcuları almasını isteyen mahalle muhtarı Ruşit Öztürk konuşmasını sürdürdü: “Süleymanpaşa’dan Çorlu’ya gelen kooperatif otobüsleri ve 34 nolu belediye otobüsü durak olmadığı için yolcuları almıyor. Yolcular 3 kilometre ötedeki Trakya Birliğin önündeki durağa yürümek zorunda kalıyor. Bu sorunun önüne geçmek için Hür Sokak yani Süleymanpaşa Çorlu istikametindeki 2’inci üst geçidin altında bir cep yapılırsa otobüsler oraya girip yolcu alırlar insanlarda yürümek zorunda kalmaz. Ben bu konuyu yetkililere bildirdim, inşallah sorun biran önce çözülür” dedi. 

YAZ DÖNEMİNDE YENİECE NÜFUSU 50-60 BİNE ÇIKIYOR 

Yaz döneminde Yenice Mahallesi’nin nüfusu 50-60 bine çıkarken kış dönemlerinde mahallede 5 bin kişi yaşıyor. Yenice Mahallesi’nde yaşanan ulaşım sorununun biran önce giderilmesi gerektiğine vurgu yapan mahalle muhtarı Ruşit Öztürk, “Yenice Mahallesi’nde yaz dönemlerinde 50-60 bin kişi yaşıyor. Ulaşımdan herkes dertli, bizler biran önce cep yapılarak o noktadan yolcuların alınmasını istiyoruz” dedi. 

OTOBÜSLER YOLCULARI ALMIYOR 

Süleymanpaşa’dan Çorlu’ya gelmek isteyen vatandaşları İstanbul Yolu üzerinde durak olmadığı için otobüsler almıyor. Yenice Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar yürümek zorunda kalıyor. Mahalle sakinleri biran önce sorunun çözülmesini istiyor. Cep durak yapılarak otobüslerin o noktada durmasını isteyen mahalle sakinleri yetkililerden sorunu çözmesini istedi. 

İMDAT ŞAHİN