• Çorlu Belediyesi Okul Yapacak
  • Çorlu Belediyesi Okul Yapacak
  • Çorlu Belediyesi Okul Yapacak
Çorlu Güncel

Çorlu Belediyesi Okul Yapacak

  • 07 Mayıs 2024
  • 297 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi yıkılan Atatürk İlkokulu’nun yerine 5 derslikli bir ilkokul yapacak. Tekirdağ Valisi Recep Soytürk’ünde katıldığı törende okul için protokol imzalandı.

Çorlu’da devam eden deprem güçlendirme çalışmaları kapsamında yıkım kararı verilen Atatürk İlkokulu ek hizmet binası yerine, Çorlu Belediye Başkanlığı tarafından 5 ek derslikli ilkokul binası yaptırılacaktır. 5 ek derslikli ilkokul binasının yaptırılmasına dair protokol, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu tarafından Çorlu Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda imzalandı.

İMZA TÖRENİNE VALİ SOYTÜRK KATILDI 

Protokolün imzalanmasının ardından konuşan Vali Soytürk; "Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'a teşekkür ediyorum. 5 ek derslikli ilkokul binası ilimize, ilçemize ve eğitim camiasına hayırlı olsun." dedi. Protokol ile mülkiyeti maliye hazinesine ait, Reşadiye Mahallesi'nde Atatürk İlkokulu’nun yıkıldığı 1.950 m2 yüzölçümlü alana 5 ek derslik ve idari odalardan oluşacak olan okul binası, çevre düzenlemesi dahil Çorlu Belediyesi tarafından yaptırılarak, bölgedeki derslik ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlanacaktır.

BAŞKAN SARIKURT, “MUTLU VE GURURLUYUM”

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt konuyla ilgili yaptığı açıklamada: Bugün çok mutlu ve gururluyum! Çorlu Belediye Meclisimizde aldığımız karara istinaden, geçtiğimiz aylarda yıkılan Çorlu Atatürk İlkokulu bahçesindeki ek binanın yerine inşa edilecek olan 5 ek derslikli ilkokul binası yapımı konusunda Tekirdağ Valimiz Sayın Recep Soytürk, Çorlu Kaymakamımız Sayın Murat Eren, Tekirdağ İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Ersan Ulusan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürümüz Sayın Kaan Sinan Tohumcu ile birlikte protokol imzaladık. Ek binanın yapımını hızla tamamlayarak sevgili çocuklarımızı okullarıyla yeniden buluşturacağız. Çorlu Belediyesi olarak taşın altına elimizi koyarak kentimizin eğitim konusundaki ihtiyaçları için yatırım yapmaya ve hizmet üretmeye devam edeceğiz” dedi. 

ATATÜRK İLKOKULU 2023 YILININ EYLÜL AYINDA YIKILMIŞTI 

Atatürk İlkokulu’nun A Bloğu depreme dayanıklı olmadığı için yıkılmış B Bloğu’nda ise güçlendirme çalışmaları yapılarak tekrar eğitime açılmıştı. Şimdi yıkılan A Bloğunun yerine Çorlu Belediyesi tekrar okul inşa edecek. Reşadiye Mahallesi Atatürk Bulvarı’nın altında yer alan Atatürk İlkokulu’nun temelinin yakın zamanda atılarak inşaatının başlaması bekleniyor.

İMDAT ŞAHİN