• Metal Grevi 14 Ocak'ta Başlıyor
  • Metal Grevi 14 Ocak'ta Başlıyor
  • Metal Grevi 14 Ocak'ta Başlıyor
  • Metal Grevi 14 Ocak'ta Başlıyor
Çorlu Güncel

Metal Grevi 14 Ocak'ta Başlıyor

  • 03 Ocak 2022
  • 1170 Kez Okundu

14 Ocak tarihinde greve çıkacaklarını belirten Birleşik Metal İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Beyhan Vatansever konuyla ilgili gazetemize konuştu.

MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi’nden sonuç çıkmadığını işverenlerin yüzde 17’lik zam teklifini kabul edemeyeceklerini belirten Beyhan Vatansever kazanılmış haklarımızı geriye götürmeye yönelik karşı teklifler dayatılmaktadır” dedi. MESS görüşmeleri öncesinde zam oranını açıklayan Birleşik Metal İş Sendikası yüzde 29.5 oranında zam talep etmişti. Yapılan görüşmeler sonrası MESS işverenleri en son yüzde 17’lik zam öngördü. Kabul etmeyen Birleşik Metal İş Sendikası 14 Ocakta greve çıkmaya hazırlanıyor. . 
YÜZDE 17’LİK ZAM BEKLENTİNİN ÇOK ALTINDA 
Gazetemize konuşan Birleşik Metal İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Beyhan Vatansever, “Sendikamızla MESS arasında sürmekte olan 2021-2023 metal işkolu Grup Toplu İş Sözleşmesi müzakerelerinden sonuç alınamadığını daha önce kamuoyuna duyurmuştuk. İşveren sendikasının önerdiği yüzde 17’lik ücret artışının, her geçen gün yoksullaşan metal işçilerinin beklentilerinin çok altında ve ihtiyaçlarını karşılamaktan çok uzak olduğunu bir kez daha belirtiyoruz. Bu da yetmezmiş gibi MESS kazanılmış haklarımızı ortadan kaldırmaya ve çalışma koşullarını geriye götürmeye yönelik karşı teklifler dayatmaktadır. Salgın döneminde durmaksızın çalışan üyelerimizin, bir de hayat pahalılığı ve yoksulluk altında ezilmesine göz yummamız beklenemez” dedi. 
GREV UYGULAMASI KAÇINILMAZ HALE GELDİ 
“Bu koşullarda işveren sendikasının gerçeklikten uzak teklifi ve uzlaşmaz tutumu, grev uygulamasını kaçınılmaz hale getirmiştir” diyen Beyhan Vatansever, “14 Ocak 2022 tarihinde uygulanmak üzere grev kararlarını almıştır. Konuyla ilgili yasal tebligatlar işveren sendikasına yapılmış olup, süreç başlatılmıştır. Grup sözleşmesi kapsamındaki diğer işletmeler için grev uygulama tarihleri sendikamız tarafından önümüzdeki günlerde açıklanmaya devam edecektir. Ülke ekonomisinin yükünü sırtlanan, çalıştıkları fabrikaları büyütüp patronların kasasını dolduran işçiler, sefalet ücretlerine mahkûm edilemeyecek. Metal işçileri hak ettiğini mutlaka alacaktır” dedi. 
İMDAT ŞAHİN