• Sonunda Otopark Oldu!
  • Sonunda Otopark Oldu!
  • Sonunda Otopark Oldu!
  • Sonunda Otopark Oldu!
  • Sonunda Otopark Oldu!
  • Sonunda Otopark Oldu!
  • Sonunda Otopark Oldu!
Çorlu Güncel

Sonunda Otopark Oldu!

  • 20 Kasım 2021
  • 1313 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi tarafından restore edilmeye başlanan ve sonrasında yarım bırakılan amfi tiyatro en sonunda otopark oldu.

Çorlunun tek açık hava amfi tiyatrosunun son halini görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Çorlu Belediyesi tarafından amfi tiyatroda başlatılan çalışmalar tamamlanmayınca amfi tiyatro alanı otopark olarak kullanılmaya başlandı. Çorlu Belediyesi’nin şu ana kadar yaptığı çalışmaların birçoğu da zarar görmüş durumda. Merdivenleri boyanan amfi tiyatronun merdivenlerindeki boyalar dökülmüş, bazı merdivenler zarar görmüş durumda. 
GÖRENLER ŞAŞKINLIKLARINI GİZLEYEMİYOR
Gençlerin müzik, tiyatro ve birçok etkinlik yapması için çalışmaların başladığı amfi tiyatroda çalışmalar bir türlü bitmeyince tiyatro alanının son hali görenleri şaşırttı. Çorlu Belediyesi tarafından 2020 yılının Temmuz Ayı’nda başlanan çalışmalar bir türlü sonuçlanmayınca amfi tiyatro kaderine terk edildi. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Burası gençler için çok güzel bir alan haline getirilebilirdi. Çocuklar özellikle havaların güzel olduğu günlerde etkinlikler yapabilirdi ama son hali gerçekten çok şaşırtıcı. Otopark olarak kullanılmasına çok üzüldük. Çorlu Belediyesi yaptığı çalışmaları neden takip etmiyor” dedi. 
HIZLI BİR ŞEKLİDE ÇALIŞMALAR TAMAMLANACAKTI AMA OLMADI 
2020 yılının temmuz ayında başlanılan çalışmalar daha sonra yarım bırakıldı. Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan 2 Temmuz 2020 tarihinde gazetemize yaptığı açıklamalarda şunları söylemişti: “Çalışmaların kısa bir sürede bitirmeyi planlıyoruz, merdivenlerdeki ve sahne çalışmaları bittikten sonra burası çocuk tiyatrolarının yapıldığı, gösterilerin olduğu bir yer haline getireceğiz, önümüzdeki aylarda etrafını çitlerle çevireceğiz, tuvaletleri yapılacak, yani burası çok güzel bir alan haline gelecek” demişti. Fakat üzerinden bir yıldın fazla bir süre geçti amfi tiyatroyla ilgili çalışmalar yarım bırakıldı en sonunda tiyatro alanı otopark haline getirildi. 
BELEDİYENİN HARCADIĞI PARALAR HEBA OLDU 
Çorlu Belediyesi tarafından amfi tiyatroda başlatılan çalışmaların yarım kalması ve sonrasında çalışmaların zarar görmesi tepkiyle karşılanırken vatandaşlar belediyenin paralarının heba olduğunu belirtti. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Çorlu Belediyesi burada bir çalışma başlattı. Burası için kaynak ayırdı, şimdi bu yapılan çalışmaların hepsi boşa gitti. Boyaları dökülmüş durumda merdivenlerin çoğu kırılmış. Yapılan hiçbir çalışma neredeyse kalmamış durumda. Yazık günahtır, bu paralar milletin parasıdır” dedi.
ÇORLU BELEDİYESİ BURAYA SAHİP ÇIKSIN 
Çorlu Belediyesi’nin amfi tiyatroya sahip çıkmasını isteyen Çorlulu vatandaşlar konuşmasını sürdürdü: “Çorlu Belediyesi bu bölgeye sahip çıkması gerekiyor. Yaz dönemlerinde burası çocukların gençlerin zaman geçirdiği çok güzel bir yer haline getirilebilir. Çorlu Belediyesinin buraya sahip çıkması gerekiyor. Yazıktır günahtır, yapılan harcamalara yazık” dedi. 
İMDAT ŞAHİN