• Bu Süreçte En Mağdur Kesim Esnaf Oldu
  • Bu Süreçte En Mağdur Kesim Esnaf Oldu
  • Bu Süreçte En Mağdur Kesim Esnaf Oldu
Çorlu Güncel

Bu Süreçte En Mağdur Kesim Esnaf Oldu

  • 15 Nisan 2021
  • 919 Kez Okundu

Türkiye’de korona virüsün görüldüğü ilk günden bu yana bir yıldan fazla süre geçti. Bu süreç içerisinde en mağdur olan kesim ise esnaf oldu.


Korona virüs başladığından bu güne defalarca kapanmak zorunda kalan bazı esnaflar ekonomik olarak kara kara düşünmeye başladı. Açık olan esnaf ise iş yapamadığı için durumu kapanan esnaftan farklı değil. Yeni başlayan kısmi kapanmayla birlikte esnaf yine mağdur oldu. Kepenklerini sabah açan esnaf akşama kadar iş olacak umuduyla bekliyor. 
DÜKKANLAR HAFTA İÇİ 18:00 DA KAPANIYOR 
Yeni başlayan kısmi kapanmayla birlikte hafta içi sabah saat 07:00 ile 18:00 saatleri arasında çalışmak zorunda kalan ve hafta sonu kapalı olan esnaf umduğunu bulamıyor. Sabah saatlerinde müşteri gelmezken akşam iş yapmayı bekleyen esnaf akşamda dükkanı kapatmak zorunda kalıyor. Verilen desteklemelerin yeterli olmadığını belirten Çorlu esnafı yeni desteklemelerin gelmesini bekliyor. Bir yıl boyunca defalarca hafta sonu yasakları gelirken hafta sonu dükkanlarını kapatmak zorunda kalan esnaf artık birikimlerinin de sonuna geldiklerini belirtti. 
ESNAFIN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI 
Esnafın dayanacak gücü kalmadı diyen Çorlu Esnafı destek bekliyor. Gazetemize konuşan Çorlu Esnafı, “Korona virüs başlayalı bir yıldan fazla süre geçti. Çok defa hafta sonları kapattık. Hep biz kapatıyoruz, bazı arkadaşlarımız aylarca dükkanını açmadı. Buna artık dayanacak gücümüz kalmadı. Nefes alamaz hale geldik. Korona virüsün biran evvel bitmesini ve eski günlerimize dönmeyi bekliyoruz. Bir taraftan da devletimizden yeni desteklemeler bekliyoruz” dedi. 
KEPENKLERİ TAMAMEN İNDİRMEYE AZ KALDI 
Aylarca kapalı olan esnaf ise daha da dertli, kepenkleri kapatmaya az kaldı diyen Çorlu esnafı konuşmasını sürdürdü: “Aylarca kapalı kaldık, daha yeni açıldık şimdi tekrar kapatıyoruz. Artık dayanacak gücümüz kalmadı, çoğu arkadaşımız dükkanını kapattı bizlerinde tamamen kepenk kapatmasına az kaldı” dedi. 
İMDAT ŞAHİN