• Akıncılar Caddesi'nin Sorunu Çözülmek İstenmiyor Mu?
  • Akıncılar Caddesi'nin Sorunu Çözülmek İstenmiyor Mu?
  • Akıncılar Caddesi'nin Sorunu Çözülmek İstenmiyor Mu?
  • Akıncılar Caddesi'nin Sorunu Çözülmek İstenmiyor Mu?
  • Akıncılar Caddesi'nin Sorunu Çözülmek İstenmiyor Mu?
Çorlu Güncel

Akıncılar Caddesi'nin Sorunu Çözülmek İstenmiyor Mu?

  • 10 Nisan 2021
  • 991 Kez Okundu

Çorlu’da Cemaliye Mahallesi Akıncılar Caddesi’ndeki sorun yıllardır devam ediyor, fakat yetkililer sorunla ilgili her hangi bir adım atmıyor. Vatandaşlar, “Bu caddenin sorunu neden çözüme kavuşturulmuyor” diyerek yetkililere tepki gösterdi.


Çorlu’da Omurtak Caddesi’nden Cemaliye Mahallesi’ne giriş noktalarından bir tanesi olan Akıncılar Caddesi’nde yolun dar olmasıyla birlikte çift yönlü trafiğin olması yaya trafiğini olumsuz etkiliyor. Özellikle Pazarın kurulduğu günlerde yayalar araçların arasından yollarına devam etmek zorunda kalıyor. Pazara gelen vatandaşlar ve çocuklarını araçlardan sakınmaya çalışan aileler ise duruma sert tepki gösteriyor. 
CADDE DÜZENLEMESİYLE İLGİLİ HİÇBİR ADIM ATILMIYOR 
Akıncılar Caddesi’nin dar olması nedeniyle iki taraflı park edilen araçlarda yolu iyice daraltıyor. Kaldırımı bulunmayan caddede vatandaşlar mecburen yolun ortasında yürümek zorunda kalıyor. Durum böyle olunca araç trafiğinin içinden yoluna devam etmek zorunda kalan vatandaşlar büyük çaba harcıyor. Yıllardır Akıncılar Caddesi’nin durumunun aynı olduğunu belirten bölge esnafı Çorlu Belediyesi’nden acil çözüm istedi. İnsanların her zaman kaza ile karşı karşıya kaldığını belirten bölge esnafı kendileri açısından da büyük zorluklar yaşadıklarını belirtti. 
YILLARDIR SORUN DEVAM EDİYOR 
Pazar yeri güzergahı olan Akıncılar Caddesi Perşembe ve Cuma günleri çok yoğun oluyor. Pazar alışverişleri yapmak isteyen vatandaşların geliş gidiş güzergahı olan Akıncılar Caddesi’nde araç trafiği nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşıyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Sizlerin de gördüğünüz gibi araç trafiğinin içinden evimize gitmeye çalışıyoruz. Elimizde poşetler ve Pazar çantalarıyla birlikte buradan geçmek gerçekten çok zor. Araçlar artık ayağımızın ucundan geçiyor, kaçacağımızda bir yer yok. Kaldırım yok ki kaldırımdan yürüyelim. Acilen buraya bir düzenleme yapılması gerekiyor” diyerek durumöa tepki gösterdiler.. 
KÜÇÜK DOKUNUŞLARLA BİR DÜZENLEME YAPILABİLİR
Çözümün basit olduğunu kaydeden bölge esnafı, “Çözüm aslında çok basit, araç parkını tek taraflı yaparak ve çift yön araç girişi önlendiği zaman buradaki sorun büyük ölçüde çözülür. Çorlu Belediyesi yol ve kaldırım düzenlemesi de yapabilir. Kaldırımları genişletir yolu tek yön şeklinde daralta bilir bu da bir çözüm biz esnaf olarak her çözüme razıyız. Yeter ki bir şeyler yapılsın” dedi. 
İMDAT ŞAHİN