• Hayalet Bina Tehlike Saçıyor!!!
  • Hayalet Bina Tehlike Saçıyor!!!
  • Hayalet Bina Tehlike Saçıyor!!!
  • Hayalet Bina Tehlike Saçıyor!!!
  • Hayalet Bina Tehlike Saçıyor!!!
  • Hayalet Bina Tehlike Saçıyor!!!
Çorlu Güncel

Hayalet Bina Tehlike Saçıyor!!!

  • 01 Mart 2021
  • 4543 Kez Okundu

Çorlu’da Cemileye Mahallesi Şehit Şevket Özmen Sokak üzerinde bulunan hayalet bina bir türlü yıkılmayınca tehlike saçmaya devam ediyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin otopark yapacağı alanda bulunan 6 katlı bina bir türlü yıkılamadı. Kamulaştırma çalışmalarıyla ilgili yaşanan sıkıntılar nedeniyle binanın yıkılması gecikti. Bina yıkılamayınca bina madde bağımlılarının sığınağı durumuna geldi. Binayla ilgili hem mahalle sakinleri hem de esnaflar şikayetçi her gün onlarca kişi binaya girip çıkıyor” dedi. 
MADDE BAĞIMLILARI MAHALLE SAKİNLERİNİ KORKUTUYOR 
Boş olan bina madde bağımlarının sığınağı durumuna geldi. Bir türlü yıkılamayan binaya onlarca madde bağımlısının girdiğini belirten esnaflar, madde bağımlarının yanı sıra evsiz olan çekçekçilerinde girdiğini belirtti. Gazetemize bilgi veren böle esnafı, “Binaya gün içinde onlarca madde bağımlısı giriyor, bunun dışında evi olmayan evsizlerde genellikle çekçekçiler gelip burada kalıyor. Hem esnaf olarak hem de mahalle sakinlerimiz bu durumdan çok korkuyor, biran önce yıkılmasını bekliyoruz” dedi. 
ÇORLU BELEDİYESİ BİNANIN GİRİŞİNE YAZI ASTI 
Çorlu Belediyesi binanın girişine yazı asarak binanın yıkılmasını istedi. Belediyenin astığı yazıda: “İlçemiz Cemaliye Mahallesi Şehit Şevket Özmen Sokak No: 15 adresinde bulunan maliki olduğunuz yapı ile ilgili Çorlu Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğünden gelen yazıya istinaden yapılan incelemede; yapınızın giriş çıkış ve pencerelerinin açık olduğu uyuşturucu madde bağımlılarınca içerisinin kullanıldığı mahalde yapılan tetkik neticesinde umunun sağlık ve selameti ihlal ettiği şehircilik anlamında estetik, görsel ve tehlike bakımından mahsurlu olduğu çevresi için güvenlik ve asayiş yönünden tehlike arz ettiği tespit edilmiştir. Söz konusu metruk yapınızı ivedi olarak tarafınızca güvenlik önlemleri alınması-yıkılması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi. 
AYLARDIR BİNA BOŞ DURUYOR 
Cemaliye Mahallesi’nde bulunan bina aylardır boş duruyor. Bir türlü yıkım işlemi gerçekleştirilmeyen binanın yıkılmasını isteyen bölge esnafı, “Aylardır bina boş olarak duruyor, yıkılması için neden bu kadar beklendi anlamış değiliz. Biran önce yıkılmasını bekliyoruz, bu bina her haliyle tehlike saçıyor binanın duvarları her an yıkılacak gibi, Allah korusun duvarları insanların üzerine düşerse burada can kaybı olabilir” dedi. 
TEHLİKEDEN HABERSİZ ÇOCUKLAR BİNANIN ETRAFINDA OYUN OYNUYOR
Tehlikeden habersiz çocuklar etrafında oyun oynuyor. Cemaliye Mahallesi’nde bulunan tehlike saçan binanın etrafında koşuşturan zaman zaman binanın içine girip çıkan çocuklar tehlikeden habersiz bir şeklide oyun oynuyor. Binanın etrafında koşuşturan çocuklar tehlikeden bi haber oynayama devam ediyor. Bölge esnafı çocukları bazen uyardıklarını belirterek yine de önüne geçemediklerini belirtti. 
İMDAT ŞAHİN