• Siftah Yapmadan Kepenk Kapatan Esnaflar Var!!!
  • Siftah Yapmadan Kepenk Kapatan Esnaflar Var!!!
Çorlu Güncel

Siftah Yapmadan Kepenk Kapatan Esnaflar Var!!!

  • 27 Kasım 2020
  • 1320 Kez Okundu

Korona virüs nedeniyle hayatın kısıtlanmasıyla birlikte esnaflar siftah yapmadan dükkânlarını kapatır hale geldi, esnaflar ekonomik olarak destek beklediklerini belirtti.


Pozitif vaka sayılarının yükselmesiyle birlikte yeni tedbirler hayata geçirildi. Birçok işyeri kapatılırken açık olan işyerleri de zor anlar yaşamaya başladı. Gün boyu belki bir şey olur umuduyla dükkânlarını açan esnaflar siftah yapamadan kepenk kapattıkları günlerin olduğunu belirtti. 

DAHA KÖTÜ GÜNLER BİZLERİ BEKLİYOR 
Korona virüsle birlikte yaşanan ekonomik zorluklar esnafın belini büküyor. Vatandaşlar bu dönemde alışveriş yapmazken sadece karnını doyurmaya çalışıyor. Pandemi nedeniyle giyim dükkanları, akşama kadar beklerken diğer sektörlerdeki esnaflarda akşama kadar müşteri gelmesini bekliyor. Ekonomik olarak zor durumda olduklarının altını çizen esnaflar, “Ekonomik olarak gerçekten çok zor durumdayız, mart ayından bu yana doğru düzgün iş yapamadık, haziran ayında normalleşmeyle birlikte belki birşeyler düzelir zannettik ama maalesef daha kötü günler bizi bekliyormuş. İnşallah biran önce bu süreçten kurtuluruz” dedi. 

GİDERLERİMİZ AYNI GELİRİMİZ AZALDI 
Gider kalemlerin aynı kaldığını ama gelirlerinin azaldığını belirten esnaflar devletten çözüm istediklerini belirtti. Esnaflar, “gider kalemlerimiz aynı değişmedi, yine kiramızı ödüyoruz, SSK Primlerimizi ödüyoruz, vergilerimizi ödüyoruz, ama gelirlerimize baktığımız zaman gelirlerimiz çok fazla düştü. Biz bu yükü nasıl kaldıracağız bilmiyoruz, esnafa acil destek gerekiyor” dedi. 

DEVLETTEN DESTEK BEKLİYORUZ 
Devletten destek bekleyen esnaflar konuşmasını sürdürdü: “siftah yapamadan dükkan kapatıyoruz, bu daha böyle ne kadar devam edecek, devletimizden yardım bekliyoruz, bu gidişat bizlerin iflasıyla sonuçlanacak. Devletimizden yeni destek paketleri açıklamasını bekliyoruz, borçlarımız var, gelirimiz yok, evimize ekmek götüremeyecek duruma geleceğiz” dedi. 

İMDAT ŞAHİN