• Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Oluşturuldu
  • Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Oluşturuldu
  • Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Oluşturuldu
  • Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Oluşturuldu
  • Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Oluşturuldu
Çorlu Güncel

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Oluşturuldu

  • 25 Kasım 2020
  • 1179 Kez Okundu

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında Çorlu Kaymakamı öncülüğünde farkındalık etkinlikleri yapıldı.


Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlıklarını ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Bunun dışında Cumhuriyet Meydanı’nda kolluk kuvvetlerinin kurduğu stantta Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) vatandaşlara tanıtıldı. 
AİLENİN KORUNMASI VE KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ÖNLENMESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPILDI 
Çorlu Kaymakamlığı İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü koordinesinde Kaymakam Cafer Sarılı Başkanlığında ilgili daire amirlerinin katılımı ile “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” kapsamında 25 Kasım 2020 tarihinde yapılan toplantıda, ülkemizde, İlimiz ve ilçemizde ailenin korunması, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konularını içeren mevzuat ve çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı. Ardından Çorlu Kaymakamlığı’nın başkanlığında katılımcılarla birlikte Çorlu Emniyet Müdürlüğü ve Çorlu İlçe Jandarma Komutanlığı ilgili birimleri yerinde ziyaret edilerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alınmıştır.
CUMHURİYET MEYDANINDAN KADES PROGRAMI TANITILDI 
Günün anlam ve önemine binaen farkındalık yaratmak amacıyla Çorlu Belediye Başkanlığı binası önünde Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gün boyu KADES tanıtım çalışmalarına yer verilmiştir. Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) tanıtımına Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Trakya Bölge Temsilcisi Ferah Karagöz’de destek verdi. Karagöz yaptığı açıklamada: “Bugün Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” tabi bu mücadele bir güne değil genele yayılması gerekiyor. Bu konuda kolluk kuvvetleriyle sivil toplumun çalışması çok önemli. Özellikle Jandarma, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşu kadına yönelik şiddete özellikle Jandarmanın uygulaması olan KADES programı tanıtılıyor. Toplumu bilinçlendirmek ve uygulamayı tanıtmak için stant kuruldu. KADES programını telefona indirerek şiddete uğrayan kadınlar konuyu anında bildirme imkânı sunuluyor. Kolluk kuvvetleri de anında olaya müdahale edebiliyor” diye konuştu 
İMDAT ŞAHİN