• Bir 'engel' De Siz Olmayın!
  • Bir 'engel' De Siz Olmayın!
  • Bir 'engel' De Siz Olmayın!
  • Bir 'engel' De Siz Olmayın!
Çorlu Güncel

Bir 'engel' De Siz Olmayın!

  • 16 Eylül 2020
  • 1696 Kez Okundu

Çorlu’nun değişik bölgelerinde kaldırımların üzerindeki engelli rampalarına park eden araçlar nedeniyle engelli vatandaşlar şehir içinde dolaşmakta zorlanıyor.


Çorlu’da araçların engelli parkurunun üzerine park etmesi nedeniyle tekerlekli sandalyesiyle kaldırıma çıkamayan engelli vatandaşlar saatlerce araçların kaldırımdan çekilmesini bekliyor. Araçlarını gelişigüzel kaldırım üzerine park eden kendini bilmez araç sürücülerine tepki gösteren duyarlı vatandaşlar, “Çorlu’nun her yerinde bu görüntüleri görmek mümkün, engelli vatandaşlar için bir engelde kendini bilmez araç sürücüleri oluşturuyor” dedi. 
ÇORLU’DAKİ ENGELLİ VATANDAŞLARIN VAY HALİNE 
Çorlu’da özellikle kaldırımların önündeki engelli parkurundan çıkarak araçlarını park eden araç sürücüleri diğer insanları hiç düşünmüyor. Yürümeyi tercih etmeyen araç sürücüleri araçlarını kaldırımın üzerine bırakıveriyor. Çorlu’nun en büyük sorunlarının başında gelen kaldırımların üzerine araç park edilmesinin önüne bir türlü geçilemezken, sorun giderekte artıyor. 
ARAÇLARINIZI KALDIRIMA PARK ETMEYİNİZ 
Çorlu Şehir Merkezi’nde kaldırımlara araç park etmeyin diyen “engelli vatandaşlar bir ‘engel’ de siz olmayın” dedi. Gazetemize konuşan yürüme engeli olan bir vatandaş, “Çorlu’da kaldırımlar maalesef bizler için büyük sıkıntı. Özellikle araçlar park ettiği zaman kaldırımlara çıkamıyoruz. Bu sorunun ortadan kalkması için, kamu görevlileri, belediye, dernekler bir çalışma yapmalı ve farkındalık oluşturmalıdır” dedi. 
İMDAT ŞAHİN