• Öğrenci Servisçileri Devletten Destek Bekliyor
  • Öğrenci Servisçileri Devletten Destek Bekliyor
  • Öğrenci Servisçileri Devletten Destek Bekliyor
  • Öğrenci Servisçileri Devletten Destek Bekliyor
Çorlu Güncel

Öğrenci Servisçileri Devletten Destek Bekliyor

  • 14 Eylül 2020
  • 2085 Kez Okundu

Mart ayından beri okulların korona virüs nedeniyle kapalı olması en çok öğrenci servisi sektörünü etkiledi. S.S. 163 No´lu Çorlu Öğrenci ve Personel Taşımacılığı Kooperatif Başkanı Behçet Yavumen, devletten destek beklediklerini belirtti.


Türkiye’de korona virüs vakasının görülmeye başladığından kısa bir süre sonra okulların kapanmasıyla öğrenci servisçileri de işsiz kaldı. Gelirlerinin olmadığını ama ödemesi gereken borçları ödemeye devam ettiklerini belirten Behçet Yavumen, devletten destek istedi. Kredi değil, hibe destekleri beklediklerini ifade eden Yavumen, binlerce öğrenci servisçisinin mağdur olduğunu belirtti. 
GELİRİMİZ YOK, BAĞKUR, TRAFİK SİGORTASI GİBİ ÖDEMELERİMİZ DEVAM EDİYOR 
Gazetemize konuşan S.S. 163 No´lu Çorlu Öğrenci ve Personel Taşımacılığı Kooperatif Başkanı Behçet Yavumen, “Korona virüs kısıtlamalarından en çok etkilenen sektörlerin başında geliyoruz. Taşıma sektöre ve öğrenci servisleri olarak. Taşıma sektörü bir nebze durdu ama daha sonra devam etti. Okullar kapalı olduğu için bizim öğrenci servisleri sektörü tamamen durdu. Çok büyük zorluklar yaşıyoruz, devletimizden bu konuda yardımlar bekliyoruz. Esnaf kefaletten krediler verildi, asıl sorunun şimdiden sonra başlayacağını düşünüyorum, gelirimiz yok, giderlerimiz hala devam ediyor. Bağ kur’umuz arabalarımızın trafik sigortası, bandrolü, kaskosu hepsi devam ediyor. Gelirimiz yok ödememiz gereken ödemelerimiz karşımıza çıkıyor. Devletimiz bize Esnaf Kefaletten kredi verdi ama biz kredi değil, hibe istiyoruz. Kredinin ödemeleri geliyor, gelir olmayınca bu kredileri ödeyemiyoruz. Ancak eşimizden dostumuzdan borç alarak ödemeye çalışıyoruz. Bu süreçte çok zorluklar çekiyoruz, tabi ülke olarak, dünya olarak çekiyoruz bunun farkındayız” dedi. 
BİZLER UNUTULDUK, HATIRLANMAK İSTİYORUZ 
“Biz servisçiler olarak bize en çok yıkan belirsizlikler, okulların açılacağı tarihleri bekliyoruz, yaklaştığı zaman bir erteleme daha oluyor” diyen Yavumen; “Bu sürecin zor olduğunu bizlerde biliyoruz, görüyoruz ama biz unutulduk, hatırlanmak istiyoruz. Okulların açılması 21 Eylül olduğu söylendi fakat kademeli açılacağı konuşuluyor bu bize bir fayda sağlayacağını düşünmüyorum. Öğrencilerin okula bir gün iki günlük dönüşümler halinde okula gideceği söyleniyor. Konu hakkında kimsenin net bir söylemi yok, ilgili kurumlara gidiyoruz konuşuyoruz. Her kes mağdur olduğumuzun farkında, biz devletimizden destek bekliyoruz” dedi.
 BİZİM ŞİMDİ DEVLETİMİZE İHTİYACIMIZ VAR 
Konuşmasını sürdüren Yavumen, “Sadece Çorlu’da yaklaşık 285 tane J plakalı araç var. Yaklaşık Çerkezköy ve Süleymanpaşa’da rakamlar Çorlu’ya yakın. Tekirdağ genelinde bin civarında araç var. Türkiye’ye geneline yaydığınız zaman çok büyük rakamlar yapıyor. Ben 23 yıldır taşımacılık yapıyorum. Bu güne kadar devlete olan borcumu yükümlülüklerimi yerine getiriyorum. Bizim şimdi devletimize ihtiyacımız var, biz devletimizden destek bekliyoruz. Çektiğimiz kredilerin ödemeleri geliyor. Bizim şimdi bu kredileri ödeyecek durumumuz yok. Biz hibe istiyoruz. Şu ana kadar bizler için yapılan bir şey görmedik. Bizler BAĞKUR’luyuz işveren olarak, BAĞKUR ödemeleri borç haneme yazılıyor. 850 lira civarında olan BAĞKUR ödemeleri 950 civarına kadar yükseldi. Esnaf olarak gerçekten zor durumdayız” dedi.   
İMDAT ŞAHİN