• Alarm Zilleri Tekrar Çalmaya Başladı
  • Alarm Zilleri Tekrar Çalmaya Başladı
Çorlu Güncel

Alarm Zilleri Tekrar Çalmaya Başladı

  • 05 Ağustos 2020
  • 1609 Kez Okundu

Korona virüs vakaları binin üzerine çıkarken bazı vatandaşların tedbirsiz bir şekilde gezmesi tepkilere neden oldu.


4 Ağustos Salı günü açıklanan korona virüs vaka sayıları 1083 olarak açıklandı. Bir önceki güne oranla fazla vakaların fazla artış göstermesi ikinci dalga geliyor mu sorusunu akıllara getirdi. Bir önceki gün 995 kişinin testi pozitif çıkarken 4 Ağustos Salı günü açıklanan korona virüs tablosunda vaka sayısı 1083 olarak açıklandı. 
SAĞLIK BAKANI KOCA UYARDI  
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 4 Ağustos Salı günü açıklanan tabloyla ilgili yaptığı açıklamada: “Yeni hasta sayısındaki yükselme ciddi. İki gün arasındaki fark, yakın zamanda ilk kez bu kadar belirgin. Bayram ve tatildeki temas ortamının ağır sonuçlara yol açmasını önlemeliyiz. Hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz. Tedbirde birliğe ihtiyacımız var” dedi. 
KİMİ VATANDAŞ MASKEYİ KOLUNDA TAŞIYOR 
Haziran ayında hayatın normale dönmeye başlamasıyla birlikte bazı vatandaşlar tedbirleri gevşetmeye başladı. Sosyal mesafeye uyulmadığı gibi kimi vatandaşlarda maskeyi koluna takıp sokaklarda geziyor. Korona virüs vakalarının tekrar artmaya başlamasıyla birlikte ikinci dalga mı geliyor soruları akıllara gelirken tedbir almadan gezen vatandaşlar ise çok rahat sokaklarda dolaşabiliyor. 
KUYRUKLARDA SOSYAL MESAFE KURALINA UYULMUYOR 
Çorlu’da banka ve PTT önlerinde kuyruk bekleyen vatandaşlar sosyal mesafe kuralına uygun hareket etmezken uyarılarda yeteri kadar yapılmıyor. Geçtiğimiz aylarda hem zabıta ekipleri hem de polis ekipleri sesli anonslarla vatandaşları korona virüse karşı uyarırken artık anonsların eskisi kadar yoğun yapılmadığı görülüyor. 
DUYARLI VATANDAŞLAR TEDİRGİN 
Korona virüse karşı gerekli önemleri alan ve kurallara dikkat eden duyarlı vatandaşlar tedirginliklerini gazetemize değerlendirdi: “Çarşı merkezinde kafelerde bazı vatandaşlar kurallara hiç dikkat etmiyor. Ne maske takılıyor ne de sosyal mesafe kuralına riayet ediliyor. Yetkililer gerekli önlemleri almalı, cezai işlemler artırılmalı başka türlü korona virüs salgının önüne geçilemez” dedi. 
İMDAT ŞAHİN