• Şehirler Arası Seyahatlere Sınırlama Getirildi
  • Şehirler Arası Seyahatlere Sınırlama Getirildi
  • Şehirler Arası Seyahatlere Sınırlama Getirildi
  • Şehirler Arası Seyahatlere Sınırlama Getirildi
Çorlu Güncel

Şehirler Arası Seyahatlere Sınırlama Getirildi

  • 30 Mart 2020
  • 1068 Kez Okundu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, korona virüs tedbirleri kapsamında şehirlerarası otobüs seyahatlerine kısıtlama getirildiğini açıkladı.


Çorlu Otogarı’nda yasaklarla birlikte sessizlik hâkim oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamasından sonra şehirlerarası otobüs yolculukları kısıtlanırken, otogarlar sessizliğe büründü. Çorlu’da faaliyet yürüten esnaflar “Sokağa çıkma yasağı da olmadığı için ilçeler arası yolcu götürüp gelen esnaflar bizler mecburen gelip bekliyoruz” dedi. 
İLÇELER ARASI GİDİP GELEN ESNAFLARDA DERTLİ 
Çorlu’dan Çerkezköy’e Saray’a giden otobüs esnafı da durumdan şikâyetçi, gazetemize konuşan esnaflar; “Bizler Çerkezköy’e Saray ilçesine gidiyoruz, bazen 3-4 kişiyle yola çıkmak zorunda kalıyoruz. Sabah saatlerinde yoğunluk oluyor, insanlar fabrikada işlerine gidiyor. O zamanda sosyal mesafe kuralı olduğu için ancak belli bir sayıda yolcu olabiliyoruz. İnsanlar mecburen burada diğer araçları beklemek zorunda kalıyor” dedi. 
EDİRNE, KIRKLARELİ İLLERİNE GİDİŞLER KISITLANDI 
Çorlu Otogarı’ndan daha önce 15 dakikada bir kalkan Edirne Kırklareli araçlarındaki bir çok firma süreleri 2 saate çıkardı. Diğer illere giden firmalar ise Çorlu Otogarında bulunan yazıhanelerini kapattı. Çorlu Otogarında büyük bir sessizlik hakim, mecbur olan esnaf yine işi gereği otogara gidip gelmek zorunda kalıyor. Köy minibüsleri de boş gidip, boş geldiklerini ifade etti. 
İMDAT ŞAHİN