• “Yapamıyorsanız, Güvenliğini Sağlayın!!!”
Çorlu Güncel

“Yapamıyorsanız, Güvenliğini Sağlayın!!!”

  • 15 Ekim 2019
  • 916 Kez Okundu

Çorlu’nun merkezinde yer alan Eski Halk Eğitim Merkezi’nde madde bağımlılarını gören esnaflar, “Binaya bir şey yapamıyorlarsa bari binanın güvenliğini alsınlar” diyerek bu görüntülere tepki gösterdi.


Eski Halk Eğitim Merkezi’nin camları kırılırken içindeki eşyalarda talan edildi. Avrupa Yakası Gazetesi olarak sürekli gündeme getirdiğimiz Eski Halk Eğitim Merkezi’nde yetkililer Eylül ayında ana okul açılacağını duyurmuştu.  Eylül ayı geride kalırken binayla ilgili sıkıntılar hala devam ediyor. 
YAPILACAĞI SÖYLENİYOR, HİÇBİR ŞEYİN YAPILDIĞI YOK
Üç yıla yakın bir süredir binanın boş olduğunu söyleyen esnaflar, “Bina üç yıldır bomboş duruyor, içinde hiçbir eşya kalmadı, gördüğünüz gibi camı penceresi kırılmış durumda. Eski Halk Eğitim Merkezi’yle ilgili sürekli bir şeylerin yapılacağı söyleniyor ama bir türlü bir şey yapılmıyor. Bina boş bir şeklide duruyor. Boş olan binanın halini sizlerde görüyorsunuz” dedi. 
MADDE BAĞIMLILARININ OTELİ OLDU 
Çorlu’nun merkezinde bulunan Eski Halk Eğitim Merkezi madde bağımlıların oteli durumuna gelmiş durumda. Güpegündüz objektifimize yansıyan madde bağımlısı çekyatın üzerinde sızıp kalmış. Eski Halk Eğitim Merkezi’ne yakın esnaflar ise bu görüntülere alışkın olduklarını ifade ederek; “Bu görüntülere biz alıştık, her gün buradalar, gece gündüz fark etmiyor. Uyuşturucu kullanıp böyle sızıp kalıyorlar. Burası resmen bunların oteli oldu” dedi. 
“GECE FUHUŞ YAPILIYOR”
Eski Halk Eğitim Merkezi’ne yakın olan bir esnaf burada gece fuhuş yapıldığını iddia ederek; “Madde bağımlılarının yanı sıra gece burada fuhuş yapılıyor. Burası ailelerin yaşadığı bir yerleşim yeri, aileler pencerelerini açamaz oldu. Şehrin ortasında böyle bir görüntüye yetililer nasıl müsaade eder anlamış değiliz. Madde bağımlıları gece gündüz buradalar bunun yanı sıra da fuhuş olaylarının olması kabul edilebilir bir durum değil. Buranın güvenliğinin alınması gerekiyor” dedi. 
EN AZINDAN GÜVENLİĞİ SAĞLANSIN 
Mahallenin ortasında böyle bir yerin olmasını istemediklerini ifade eden esnaflar bir şey yapılamıyorsa bile buranın güvenliğinin alınmasını istedi. Esnaflar, “Buraya bir şey yapılacağı yok, bari binanın güvenliği sağlansın, giriş çıkışları bir şekilde kapatılsın, yüksek bir kapı yapılsın ve kilitlensin. Yoksa bu şekilde açık durduğu zaman girip çıkanın hesabı tutulamaz. Bizler esnaf ve bölgede yaşayan insanlar olarak buranın güvenliğinin sağlanmasını istiyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN