• Cadde Kuş Pisliği'nden Geçilmiyor
Çorlu Güncel

Cadde Kuş Pisliği'nden Geçilmiyor

  • 15 Ekim 2019
  • 983 Kez Okundu

Omurtak Caddesi boyunca özellikle ağaç altları kuş pisliğinden geçilmiyor. Kuş pisliklerinin temizlenmemesine vatandaşlar tepki gösterdi.

 
Atatürk Meydanı’ndan Çorlu Belediyesi Kültür Binası’na kadar Omurtak Caddesi boyunca kuş pislikleri vatandaşın dikkatini çekiyor. Kaldırımlar boydan boya kuş pisliği olurken temizlik yapılmamasına vatandaşlar tepki gösterdi. 
HER GÜN TEMİZLİĞİ YAPILMIYOR 
Gazetemize konuşan esnaflar kaldırımların vakumlu yıkama aracıyla her gün temizlenmesi gerektiğini ifade etti. Esnaflar, “Gördüğünüz gibi her yer kuş pisliği içinde, kuş pisliklerinin her gün vakumlu yıkama araçlarıyla temizlenmesi gerekiyor. Yoksa bu şekilde görüntüler oluşur. Bu pisliğin içinde yarın hastalıklarda baş gösterir. Belediyelerin bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz. Çorlu’nun en işlek caddesinde böyle görüntüler görmek istemiyoruz” dedi. 
BÜYÜKŞEHİR ÇORLUYLA İLGİLENMİYOR  
Omurtak Caddesi’nin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğunu hatırlatan esnaflar büyükşehir belediyesinin Çorlu’yla ilgilenmediğini ifade etti. Esnaflar, “Ana caddeler büyükşehir belediyesinin sorumluluğu altında, gördüğünüz gibi cadde boyunca kuş pislikleri birikmiş. Kaç gündür gelip temizleyen yok. Belediyenin daha dikkatli olup burayı sürekli temizlemesi gerekiyor” dedi. 
İMDAT ŞAHİN