• Tarihi Saray Caddesi'nde, Esnaf Sinek Avlıyor
  • Tarihi Saray Caddesi'nde, Esnaf Sinek Avlıyor
  • Tarihi Saray Caddesi'nde, Esnaf Sinek Avlıyor
Çorlu Güncel

Tarihi Saray Caddesi'nde, Esnaf Sinek Avlıyor

  • 22 Ağustos 2019
  • 1502 Kez Okundu

Ekonomik sıkıntıların hissedildiği şu günlerde Çorlu’nun en eski caddelerinden olan Saray Caddesi’ndeki esnaf, zor günler geçirdiklerini ifade etti.


Gün boyunca tek tük müşteri geldiğini belirten esnaflar, “sadece akşamüzeri birkaç saatlik hareketlilik oluyor” dedi. Ekonomik şartların giderek kötüleştiğini belirten esnaflar şöyle konuştu: “Ekonomik şartlar giderek ağırlaşıyor, faturalarımız kiralarımız, işçi ödemelerimiz giderek artarken bizler iş yapma konusunda çok iyi durumda değiliz. İnsanlarda para olmayınca dükkanın kapısını açmıyorlar, gün boyunca gördüğünüz gibi cadde bomboş, akşamüzeri birkaç saat hareketleniyor. Oda bir iki bir şey alıp gidiyorlar” dedi. 
ESKİDEN SARAY CADDESİ TIKLIM TIKLIMDI 
Gazetemize konuşan bir esnaf Çorlu’nun en eski caddesi Saray Caddesiydi. O zaman köylüler alışverişe gelirdi. Buralar tıklım tıklımdı. Şimdi gördüğünüz gibi kimseler yok. Para kazanma zamanı eskidenmiş, şimdilerde esnafın para kazandığı yok. Saray Caddesi’de zaman içinde nasibini aldı ve gördüğünüz gibi Çorlunun en eski caddesi bomboş kimseler yok” dedi. 
İMDAT ŞAHİN