• Tarımsal İlaç Ambalajları Kontrol Altına Alınıyor
Çorlu Güncel

Tarımsal İlaç Ambalajları Kontrol Altına Alınıyor

  • 09 Ağustos 2019
  • 1154 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, tarımsal ilaç ambalajlarının toprak ve su kaynakları üzerinde yarattığı olumsuzlukların önüne geçebilmek için Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile koordineli olarak başlattığı çalışmalar kapsamında tarımsal ilaç bertaraf noktaları oluşturdu.



Tekirdağ İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen toplantıda il genelinde tarımsal faaliyetlerden kaynaklanan tarımsal ilaç ambalajlarının bertaraf edilmesi için başlatılan çalışmalar kapsamında Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından köyden mahalleye dönen yerleşim birimlerine zirai atık toplama noktaları oluşturulduğunu belirten ve imha edilecek olan tarımsal ilaç ambalajları konusunda çalışmaları yerinde inceleyen Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin yaptığı açıklamada, "Çorlu Belediyesi olarak insana, doğaya ve tüm canlılara saygılı bir belediyecilik anlayışıyla, çevrenin korunması, kirliliğin önlenmesi ve çevre sorunlarının çözümü konusunda hassas davranıyoruz. Çevre kirliliğinin oluşmadan önlenmesi ve azaltılmasına yönelik bir yönetim anlayışı içerisinde olarak tüm paydaşlarımızla birlikte çözümler üretiyoruz. Bu kapsamda Tekirdağ Valiliği Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nden gelen talepler doğrultusunda Maksutlu, Önerler, Sarılar, Seymen, Şahpaz, Türkgücü, Yenice ve Deregündüzlü Mahallelerimizde muhtarlarımızla birlikte belirlediğimiz noktalara tarımsal ilaç ambalajları için toplama konteynerleri konuşlandırdık. Buralarda toplanacak olan her türlü tarımsal ilaç ambalajlar bertaraf edilerek oluşabilecek kirliliğin büyük miktarda önüne geçilmiş olacak. Vatandaşlarımızı da tarım arazileri ve su kaynaklarının kirletilmesinin önüne geçebilmek için bu konuda gerekli hassasiyeti göstermelerini arzu ediyoruz." dedi.

Başkan Yardımcısı Çetin, toplama noktaları konusunda Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından saha çalışmalarının devam ettiğini belirterek, vatandaşların da konu hakkında bilgilendirilmesi için gerekli çalışmaların yürütüleceğini söyledi.