• Çocuklar 23 Nisanda Renkli Görüntüler Oluşturdu
Çorlu Güncel

Çocuklar 23 Nisanda Renkli Görüntüler Oluşturdu

  • 23 Nisan 2019
  • 983 Kez Okundu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Çorlu'daki ikinci program Mükerrem Ali Kayan İlkokulu'nda düzenlendi.

Törene Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı başta olmak üzere protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci ve veli katıldı. Mükerrem Ali Kayan İlkokulu'nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından öğrenciler birbirinden güzel gösteriye imza attı. Önce Mükkerem Ali Kayan İlkokulu'nun bando takımının gösterisi sahnelendi. Ardından halk oyunu gösterileri sahnelendi. 23 Nisan konulu resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı ödüllerini verdi.

1920'DE TBMM KURULMUŞTUR

Mükerrem Ali Kayan İlkokulu'nda düzenlenen törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çorlu Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan yaptı. Erdoğan, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için düzenlenen törenimize hepiniz hoş geldiniz. 23 Nisan 1920 de Türkiye Büyük Millet Meclisi çağrı usulüyle toplanmış, ilk meclis oluşturulmuş ve ilan edilmiştir. 23 Nisan 1924'te 23 Nisan gününün bayram olarak kutlanmasına karar verilmiş, Atatürk bu bayramı çocuklara armağan ederek 23 Nisan 1929 yılından itibaren çocuk bayramı olarak kutlanmaya devam etmiştir" ifadelerini kullandı.

MİLLETLERİ AYAKTA TUTAN HALKIN İDRAKİ VE İRADESİDİR

Konuşmasını sürdüren Çorlu Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdağan, "1979 yılında ilk olarak 6 ülkenin katılımıyla uluslar arası boyuta taşınan bayram, her yıl ülkelerden gelen öğrencilerin katılımıyla dünya çocukları bayramı olarak kutlanmaktadır.  Çocuklarımızı muhatap alıp, muhatap almanın nişanesi olarak milli iradenin yansımasını, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının çocuklara armağan edilmesinin çocuklarımızın muhatap alınmasının taçlanmasıdır. Kadim medeniyet sahibi olan bulunduğu zamana göre istişare ortamları toylar, kurultaylar ve son olarak ta meclis yapısıyla ortaya çıkmıştır. Milletleri ayakta tutan halkın idraki ve iradesidir. İlk Meclis Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği üzere halbuki asırların yarattığı bir ruha, kuvvetli ve daima bir milli iradeye hiçbir kuvvet karşı koyamaz sözü ile millet iradesinin gücünü ortaya koymuştur" dedi.

İmdat Şahin