• “Bu Alanın Düzenlenmesi Bizim İçinde Önemli”
Çorlu Güncel

“Bu Alanın Düzenlenmesi Bizim İçinde Önemli”

  • 12 Nisan 2019
  • 1205 Kez Okundu

Geçtiğimiz Perşembe günü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt Tema Parkı ile ilgili sorulan soruya cevap verdi. Sarıkurt, “Bu alanın düzenlenmesi bizim için önemli” dedi.

Avrupa Yakası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ozan Turan’ın programda, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a Tema Parkı ile yönettiği soruyu cevaplayan Sarıkurt, Tema Parkı’nın olduğu alan Büyükşehir Belediyemiz tarafından tahsisi istenen bir alan. Orası şu anda Milli Emlak’a ait. Bu alanın düzenlenmesi bizim için de son derece kıymetli” dedi.

 

“MİLLİ EMLAK TAHSİSİ YAPARSA DÜZENLEME YAPILACAKTIR”

Tema Parkı ile ilgili konuşmasını sürdüren Ahmet Sarıkurt, “Bu alan Milli Emlak’a ait, aslında bu alanın tahsisi yapılsa Milli Emlak tarafından büyükşehir belediyemiz Tema Parkı’nın olduğu alanla ilgili çalışma yapacaktır” dedi. Sarıkurt, “30 dönümün üzerindeki yerlere Büyükşehir Belediyemizin yetki alanında. Ne yazık ki artık bu türlü yerlerde güvenlik görevlisi görevlendirmediğiniz zaman özellikle gece geç saatlerde uygunsuz kullanımlara sahne oluyor. Cumhuriyet Parkımız aydınlandı güzelleştirdik. Bu alanın tahsisi yapılamadığı için bu sorunları yaşıyoruz.  Daha önce Büyükşehir Belediyemiz orada mangal ve banklar koymuştu vatandaşlarımız orada pikniklerini yapsın diye, vatandaşlar bir araya gelsin diye ama başında güvenlik olmadığı için özellikle gece geç saatlerde ya yakıldı yada kırıldı. Dolayısıyla bu yerin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ne tahsisi yapılıyor olması gerekiyor. Büyükşehir Belediyemizde bu alanla ilgili harcamalar yapabilsin” dedi.  

 

“GÖLBAŞI, CUMHURİYET PARKI’NDAN SONRA NEFES ALACAĞIMIZ ÜÇÜNCÜ BİR YER OLACAKTIR”

 

“Gölbaşı, Cumhuriyet Parkı’dan sonra üçüncü olarak ta Tema Parkı nefes alacağımız yer olabilir” diyen Ahmet Sarıkurt şöyle konuştu: “Bu alanın düzenlenmesi bizim için de son derece kıymetli, beklentimiz bu tahsislerin ivedilikle yapılması büyükşehir belediyemiz nezdinde de gerekli yatırımların yapılması. Bu alanında Cumhuriyet ve Gölbaşı Parkı gibi üçüncü bir nefes alacağımız yer haline getirilmesidir. Bizim daha önce biliyorsunuz park olsun dediğimiz bir yer vardı. Millet Bahçesi olarak bir irade ortaya çıktı, bundan da son derece mutluyuz. Orayı devlet yaparken diğer tarafı da büyükşehir belediyemiz ve Çorlu Belediyesi yapacaktır. Biz bu konuda taraf oluruz” dedi.

İmdat Şahin