• “Paçaları Sıvadık, Seçime Hazırız”
Çorlu Güncel

“Paçaları Sıvadık, Seçime Hazırız”

  • 12 Şubat 2019
  • 1759 Kez Okundu

Çorlu’da yağan yağmur sonrasında bu görüntüler oluştu. Vatandaşlar bu duruma tepki göstererek “Paçaları sıvadık, seçime hazırız” dedi.

Çorlu’daki alt yapı sorunu kendisini göstermeye devam ediyor. Özellikle Yeni Sanayi Sitesi’nin bulunduğu bölgede alt yapının sorunlu olması Bülent Ecevit Bulvarını göle çevirdi. Yukardan akan yağmur suları yollarda ve dükkanların önünde toplanıyor. Dükkanlarının önündeki aracın sular içinde kalması nedeniyle vatandaş ayakkabısını çıkarıp paçalarını sıvayarak arabasına ulaşabildi.

 

ÇORAPLARINI ÇIKARIP PAÇALARI SIVADI

 

Yeni Sanayi Sitesi’nde alt dükkanların olduğu yolda biriken sular nedeniyle vatandaş aracına ulaşmak için ayakkabısını çorabını çıkartıp paçaları sıvayarak suyun içine girdi. Arabasına ulaşmak için suyun içine giren vatandaş bu duruma sert tepki gösterdi: “Yağmurun yağdığı zaman bu bölge sular altında kalıyor, göründüğü üzere 20 santimetre su birikintisi var. Arabamıza dahi ulaşamıyoruz. Arabamıza ulaşmak için paçaları sıvadık, yazıklar olsun. Seçimler yaklaşıyor yetkililer neye göre oy isteyecekler” dedi.

 

“DEFALARCA TESKİ’YE BİLDİRDİK”

 

Buradaki yaşanan sorunu defalarca Büyükşehir ve Çorlu Belediyesine daha sonra da TESKİ’ye bildirdiklerini belirten dükkan sahipleri, “Burayla biz ilgilenmiyoruz cevabını aldıklarını belirtti. Dükkan sahipleri, “Konuyu TESKİ’ye Büyükşehir ve Çorlu Belediyesi’ne bildirdik, çok fazla göllenme yaşandığını belirttik ama bize orası bizim yetki alanımız değil cevabını aldık. Peki burası kimin yetki alanında, burada bir sorun var, önemli olan bu sorunun çözülmesidir. Ama maalesef herkes sorunu üzerinden atıyor. Yazıklar olsun” dedi.

 

ARAÇLAR YOLDA İLERLEMEKTE ZORLANDI

 

Yağan yağmur sonrasında yollarda oluşan göllenmeler nedeniyle araç sürücüleri ilerlemekte zorlandı. Bülent Ecevit Bulvarı’nda Devlet Hastanesi’nin önünde oluşan göllenme sürücülere zor anlar yaşattı. Araç sürücüleride bu duruma tepki göstererek; “Yukardan akan sular hep yollarda birikiyor, araçlarımızla yolda ilerleyemiyoruz, suyun gidecek yeri kalmamış yağmur suyu refüjlerin üzerinden geçip gidiyor. Yarın daha büyük yağmurlarda ne yapacağız, sular altında kalacağız demek ki. Neden bir çalışma yapılmaz neden alt yapı doğru düzgün yapılmaz” dedi.

 

YAĞMUR SUYU MAZGALLARI BİRKAÇ NOKTADA VAR

 

Yeni yapılan Devlet Hastanesi’nin üst kısmında bulunan bölgede sadece birkaç noktada mazgal bulunması yağışlarda hastane bölgesinde yağmur sularının birikmesine neden oluyor. Yağan yağmur yukardan aşağı akarak Hastane bölgesinde ve Zübeyde Hanım Parkı’nın bulunduğu kısımda birikiyor. Yol boyunca konulan mazgalın bulunduğu yolda yağmur suları mazgala akarken mazgalların bulunmadığı noktalarda yağmur suları yollarda birikiyor.

 

RÖGARLARDAN SULAR DIŞARI TAŞIYOR

 

Yeni Sanayi Sitesi’ndeki alt yapının sorunlu olması nedeniyle rögarlardan yağmur suları dışarı çıkıyor. Bölgedeki esnaf rögarı göstererek; “Gördüğünüz gibi yağmur suları rögardan dışarı doğru kaynıyor. Çünkü alt yapı sıkıntılı yağmur suları aşağıda toplanıp gidemiyor ve maalesef bu şekilde rögarlardan dışarı çıkıyor. Belediye bu alt yapıyı neden yapmaz neden hala bu sorunları yaşıyoruz” dedi.

 

 

ÇORLU’NUN BAZI BÖLGELERİ SIKINTILI

 

Çorlu’daki alt yapı sorunu vatandaşı çileden çıkartıyor. Çorlu’daki bazı bölgelerde su birikmeleri ve taşmaların devamlı olduğunu belirten vatandaşlar; “Çorlu bilinen bölgeler var, yetkililer bu bölgelere neden bir çalışma yapıp sorunu çözmüyorlar. Bizler vatandaşlar olarak bu sorunlu bölgeleri biliyoruz, yetkililer bilmiyor mu? Sosyal medya hesaplarımızdan tespit edip yetkililere sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Fakat her yağmurda bu görüntüyü görmekten bıkmayan bir yönetim şeklimiz var. Vatandaşa yapılan revamı, bu eziyeti çekmek istemiyoruz” diyerek yetkililere seslerinin duymaları için adeta isyan etti.

 

 

 

İmdat Şahin