• İşler Yüzde 65 Düştü
  • İşler Yüzde 65 Düştü
Çorlu Güncel

İşler Yüzde 65 Düştü

  • 15 Ocak 2019
  • 1012 Kez Okundu

19 yıldır gıda sektörü içinde bulunan Namık Aydın, son altı ayda işlerinin yüzde 65 düştüğünü ifade etti.

Krizden etkilendiklerini belirten işletme sahibi Namık Aydın öğle saatlerinde dahi dükkanın boş olduğunu ifade etti. Simitten sonra en ucuz yiyecek olan döner sektörünün içine düştüğü bu durumu Namık Aydın gazetemize değerlendirdi.

 

“Bizim Sektörümüz Çok Ciddi Krizde”

 

Namık Aydın; “1999 yılından beri gıda sektörünün içerisindeyiz. 2001 krizi gibi bir kriz gördük ama ülke olarak halk bu krizden fazla etkilenmeden geçti. Devletin ekonomisi o zamanlar müsaitti fazla etkilenmedi. Şu anda devlet ve halk ikisi de kriz içerisinde. Biz gıda sektörü olarak bu çıkmazın içerisindeysek diğer sektörleri düşünmek bile istemiyorum. Çünkü bizim ki gıda sektörü olduğu için günlük tüketimi zorunlu olan bir esnaf grubuyuz. Bugün insan yemeden içmeden hayatını idame ettiremez ama örneğin evinize bir eşya alacaksınız belki onu öteleyebilirsiniz, yeme içmeyi öteleme imkanımız yok” dedi.

 

“Yüzde 65 Oranında Küçüldük”

 

Altı ay önce krizin kendisini hissettirmeye başladığını belirten ve şu anda yüzde 65 oranında işlerin düştüğünü belirten Namık Aydın: “Biz altı ay önce bu krizi hissetmeye başladık. Yani 2018’in ikinci çeyreğinden sonra yüzde 20 yüzde 30’lu küçülmelere giderek süreci atlatmaya çalıştık ama şu anda geldiğimiz nokta ise yüzde 65 düzeyinde bir küçülme söz konusu. 6 ay önce 20 kişi istihdam ederken sayımız bu süreçte düştü. Şu anda 8 kişi çalıştırıyoruz” dedi.

 

“2 Ay Sonrasını Göremiyoruz”

 

Öğle arasını olmasına rağmen dükkanda kimsenin olmadığını dile getiren Namık Aydın durumdan dolayı kaygı içinde olduklarını söyledi. Aydın, “Öğle arası olmasına rağmen görüldüğü gibi şu anda dükkanımız bomboş, bir yıl önce biz iş yetiştiremiyorduk. Biz o zamanlarda tam kapasiteli çalışıyorduk, şimdi kapasitemizin yüzde 65 altındayız. Biz 18-19 yıllık bir işletmeyiz acaba 2 ay sonrasını görebilecek miyiz diye kaygıya düşüyoruz. Bizim gibi fast food işletmelerinde bir aile 20-30 liraya karnını doyururken bir lokantaya gittiğiniz zaman 100 lira olur. Eğer biz idame ettiremiyorsak ben diğerlerinin halini düşünmek bile istemiyorum” dedi.

 

 

İmdat Şahin