• Acı Fotoğraflara Yansıdı
  • Acı Fotoğraflara Yansıdı
  • Acı Fotoğraflara Yansıdı
  • Acı Fotoğraflara Yansıdı
  • Acı Fotoğraflara Yansıdı
  • Acı Fotoğraflara Yansıdı
  • Acı Fotoğraflara Yansıdı
  • Acı Fotoğraflara Yansıdı
Çorlu Güncel

Acı Fotoğraflara Yansıdı

  • 10 Aralık 2018
  • 1205 Kez Okundu

8 Temmuz'da meydana gelen tren kazasında yaşamlarını yitirenler fotoğraf sergisi ile anıldı. Fotoğraf sergisinin açılışında aileler gözyaşlarına hakim olamadı.

Çorlu’da Orion Alışveriş Merkezi’nde siyah kurdele kesilerek açılan fotoğraf sergisinde, duygu dolu anlar yaşandı. Sergiye tren faciasında hayatını kaybedenlerin aileleri, kazadan yaralı kurtulanlar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ve İlhami Özcan Aygun, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay katıldı.

 

“CANLARIMIZI KAYBETTİK”

 

Fotoğraf sergisinde yakınlarını kaybeden acılı aileler fotoğrafları öperek gözyaşı döktüler. Duygu dolu anlar yaşanan fotoğraf sergisi açılışında, serginin açılışına öncülük eden Zeliha Bilgin bir konuşma yaptı. Bilgin, “8 Temmuz bir faciaydı. Bu facia olduğunda Türkiye’de anlayamadığımız bir şekilde yayın yasağı yapıldı. Bu fotoğraf sergisindeki amacımız kaybettiğimiz 25 canımızı herkesin bilmesini istiyoruz. Türkiye de bu durum utanç tablosudur. Biz canlarımızı boşuna kaybettik, ağlaya ağlaya, bağıra bağıra bu kazayı herkese anlatacağım. Gerekirse yurt dışına da bu olayı taşıyacağım. Teknolojinin gelişmiş olduğu günümüzde göz göre göre bu kazanın olduğunu herkesin bilmesini istiyorum. Evlat kaybettik kardeş kaybettik, abi kaybettik, anne, baba yeğen, kaybettik, Canlarımızı kaybettik. Ben evladımı kardeşlerimi kaybettim. Bilirkişi raporu yayınlandı biz bu bilirkişi raporunu tren kazasında hayatını kaybedenlerin yakınları olarak kabul etmiyoruz” dedi.

 

“CANLARINI KAYBEDENLER İÇİN ADALETİ ARIYORUZ”

 

Fotoğraf sergisinde konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun adalet aradıklarını ifade etti. Aygun, “Acı bir günün uzantısında 8 Temmuz’un anısına bugün buradayız. Kaybettiklerimizi unutturmamak için buradayız. İlk günden beri sizlerle iç içeyiz, o kazanın yaşandığı günden beri adaleti arıyoruz. Evlatlarını, eşlerini, kardeşlerini kaybedenler için adalet arıyoruz. İnşallah adaletimizi bulacağız diyoruz. Bu kazaya sebebiyet veren Devlet Demir Yolları başta olmak üzere orada ihmalleri yapan kimler varsa onlardan hesap sormak için bizler sonuna kadar varız diyorum. Kazadan 3 ay sonra açıklanan bilirkişi raporuna imza atanlar.  o gün ambulansların bile zorlukla gidebildikleri kaza yerine bu bilirkişiler anında gitmişler. Kaza günü bu kişiler nasıl bir çırpına bulunarak hemen olay yerine gönderildi. Bu giden bilirkişi heyeti daha önce Pamukova tren kazasında araştırma yaparak o kazayı kapatan kişiler. Bizler sizlerle birlikte mücadeleyi sürdüreceğiz ve mutlaka adaleti sağlayacağız” dedi.

 

“KAZA DEĞİL CİNAYETTİR”

 

CHP Tekirdağ  Milletvekili Candan Yüceer’de konuşmasında Biz milletvekillerinin daha önce bu olayın parlamentoda araştırılmasını, gerekenlerin yapılması, bu tür olaylar bir daha olmasın diye araştırılsın soruşturulsun diye verilen önerilerimiz bir zihniyet tarafından istismar olarak algılandı. Bugün burada olmamızda birileri tarafından acının istismarı olarak değerlendirilebilir. Ancak istismar bu değildir, hak arayan, hukuk arayan adalet arayan insanların çığlıklarına kulakları tıkamaktır. Tren kazası kaza değil cinayet diyoruz, neden çünkü önlenebilir ve öngürelebilir bir durumdu bu tespit edildi. İşin uzmanları tarafından işin uzmanları tarafından bu durum ortaya çıkarıldı. Bu kazanın yağmurdan olmadığı ortaya çıktı. O günden bu güne beş ay geçti, bu insanların gözyaşları hiç dinmedi. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Diyorlar ki unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu insanların çığlıklarına kulaklarını tıkayanlar bu kazaların olmasına engel olamazlar. Bu türlü kazalar olmaması için bizler sesimizi gür bir şekilde çıkarmaya devam edeceğiz” dedi.

 

“ACIYI PAYLAŞMAK İÇİN BİR ARADAYIZ”

 

Acıyı paylaşmak için bir araya geldiklerini dile getiren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “hissiyatların kelimelerle ifade edilmesinin zor olduğu anları yaşıyoruz dedi. Sarıkurt, “Bazen hissiyatların kelimelerle ifade edilmesinin zor olduğu anlar vardır. Bu o anlardan bir tanesi bugün burada beraber olmamızın en önemli sebebi yaşanılan acıyı beraberce paylaşabilmek. Bizlere düşende bir arada olmak, beraber olmak, bir olmak, birbirimizin kollundan tutmak diye düşünüyorum. Allah hepimize sabır versin” dedi.

 

“O ANLARI YAŞADIM”

8 Temmuz tren kazasında trende bulunan Ekrem Tuna, kazada eşini kaybetti. Fotoğraf sergisinde bir konuşma yapan Ekrem Tuna olayı anlattı: “8 Temmuz sabahı Uzunköprüye gittik, işlerimizi halledip tekrar trene binip geliyorduk. Kaza meydana geldiği zaman eşim, Ekrem ne oluyor, ölüyoruz dedi. Tren devrildi, ben kendime geldiğim zaman trenin içindeydim. Çıktım dışarı, eşimi arıyordum, bir bayan gördüm eşimdir diye yanına gittim, onu kurtardım, ayıldı. Eşimi aradım, araya araya buldum ama vagonun altında sadece yüzünü görebildim. Ölmüştü hiç bir şey yapamadım” dedi.  

 

Fotoğraf Sergisi 13 Aralık Perşembe Gününe kadar devam edecek.

 

İmdat Şahin