• Belediye Meclisi Toplandı
Çorlu Güncel

Belediye Meclisi Toplandı

  • 06 Aralık 2018
  • 1063 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'un başkanlığında Çorlu Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Aralık ayı meclisinde Sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücretlerinin belirlenmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Müdür kadrosuna yapılan atamalar meclis bilgisine sunuldu.  Zabıta Personeline ödenecek olan maktu mesai ücretinin tespiti konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.  Birimler arası ödenek aktarılması konusu görüşülmek üzere oy çokluğuyla Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Yapı Kontrol Müdürlüğü 2019 yılı ücret tarifesi görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.  Mülkiyeti Çorlu Belediyesi'ne ait olan Sarılar Mahallesi'ndeki bir parselin İmar Barışı Yasası kapsamında satışının yapılması konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.  

SU DEPOSU TESKİ’YE DEVREDİLDİ

Mülkiyeti Çorlu Belediyesi'ne ait olan Muhittin Mahallesi'nde yer alan, imar planlarında kentsel teknik alanında (su deposu) kalması dolayısıyla TESKİ'ye devri hususu oy birliğiyle kabul edildi. Mülkiyeti Çorlu Belediyesi'ne ait olan, 2019 yılında satışı yapılması planlanan yerlerin satışı hususunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu'na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.  Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu Meclis Üyesi Değer Kara tarafından Meclis'e okundu ve rapor oy birliğiyle kabul edildi.  İmar planı değişiklikleri taleplerinin görüşülmek üzere İmar Komisyonu'na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.  İmar Komisyonu Raporu Meclis Üyesi Cihan Kaygusuzoğlu tarafından Meclis'e okundu ve rapor oy çokluğuyla kabul edildi.

Kent Güvenlik Sistemi ile Elektronik Denetleme Sistemi kapsamında Çorlu Belediyesi ile İlçe Emniyet Müdürlüğü arasındaki protokolün yenilenmesi için Çorlu Belediye Başkanı'na yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.  Çorlu Belediyesi Personel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığından istifa eden Ahmet Sarıkurt'un yerine Çorlu Belediyesi Personel A.Ş. temsilcisi olarak Serhad Çatalkaya'nın getirilmesi oy birliğiyle kabul edildi. İmar plan notu düzenleme önergesinin İmar Komisyonu'na havalesi oy birliği ile kabul edildi.

RAPORLAR 2. OTURUMDA GÖRÜŞÜLDÜ

Aralık Ayı Meclis Toplantısı 2. Oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonuna havale edilen gündem maddeleri görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan birimler arası ödenek aktarması ve taşınmaz satışlarına ilişkin raporlar oy çokluğuyla, Yapı Kontrol Müdürlüğü 2019 ücret tarifesi ile zabıta personeline ödenecek olan maktu mesai ücretinin tespitine dair raporlar oy birliğiyle kabul edildi. İmar Komisyonu'na havale eden imar plan notu düzenleme önergesine ilişkin rapor ise oy birliğiyle kabul edildi.