• Kadınların Sorunları İçin Mücadeleleri Sürecek
Çorlu Güncel

Kadınların Sorunları İçin Mücadeleleri Sürecek

  • 09 Kasım 2018
  • 1001 Kez Okundu

KASAİD (Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği) geçtiğimiz günlerde seçimli olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Nayime Yılmaz dernek başkanlığına seçildi.

 1953 yılında Atatürk’ün manevi kızı Prof. Afet İnan tarafından kurulan ve 2008 yılından bu yana Çorlu’da faaliyet gösteren KASAİD Derneği yoluna doludizgin devam ediyor.   Kuruluşundan bu yana dernek yönetiminde aktif olarak yer alan Nayime Yılmaz dernek başkanlığına seçildi. Yönetim kurulunda ise Selda Gaygusuzoğlu, Gülsün Öner, Nevcihan Kale, Pervin Gündüz ve Nigar İlgün yer aldılar.

“KADINLARIN SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ”

KASAİD Çorlu Şube Başkanı Nayime Yılmaz; “Yeni çalışma dönemimizde ekibimizle birlikte kadınlarımızın sorunlarına çözüm, hayatlarına destek olmak, yaşamın her alanında kadınların yetkinliğini, üretkenliğini ve söz sahipliğini arttırmak için tüm özverimiz ve gücümüz ile çalışacağız. Bu amaç doğrultusunda sivil toplum örgütlerinde yer alan gönüllülerin artması ve sosyal sorumluluk bilincinin yükselmesi de bizi özellikle sevindiriyor” dedi. 

HAYATINI KAYBEDEN TÜRKAN DUYDU ONURSAL BAŞKAN OLDU

Genel Kurulda ayrıca Eylül ayında elim bir hastalık sonucu kaybettikleri Değerli Başkanları Türkan Duydu’yu anan dernek üyeleri, “O daima aramızda olacak. Kendisinin en güzel eseri olan takım ruhunu yaşatmak ve iyi işler başarmak için büyük bir azimle çalışacağız. Önderliğinde yaptığımız bir dolu güzel şey ve geride bıraktığı ölümsüz anılar bizlere daima ilham verecek” dedi. KASAİD Çorlu Şubesi Türkan Duydu’yu “onursal başkan” ilan etti.