• İçi Dayanmadı, Önlem Aldı
Çorlu Güncel

İçi Dayanmadı, Önlem Aldı

  • 22 Ekim 2018
  • 1079 Kez Okundu

Çorlu’da belediyenin yolu kazıyıp yeni asfalt yapmaması üzerine yüksekte kalan rögar kapaklarının gün içinde pek çok araca hasar vermesine içi dayanmayan esnaf, sandalye koyarak sürücülerin dikkati çekmeyi başardı. Esnafın bu davranışı sürücülerin dikkatini çekerek çarpmaların ve taban sürtmelerinin önüne geçti.

Çorlu Yunus Emre Caddesi üzerindeki asfalt çalışmaları nedeniyle caddeyi kazan Çorlu Belediyesi ekipleri, mayıs ayından bu yana cadde sakinlerini mağdur etmeye devam ediyor. Ekipler tarafından geçtiğimiz mayıs ayında kazıldıktan sonra asfalt yapılmadığı için yüksekte kalan rögar kapakları araçların çarpmasına neden oldu. Araçların yanı sıra çocukların ve dikkatsiz yayalarında caddede yürürken düştüğünü söyleyen esnaf, belediye ekiplerinin bir an önce yolu yapmasını istiyor.

Gazetemizin bilgisine başvurduğu Yunus Emre Caddesi Esnafı, “Burayı kazarlarken onlar bir hafta içinde yapmayacaksanız yolumuzu kazmayın. Burayı bozmayın dedim. Onlar da kısa sürede bitireceklerini, eskisinden çok güzel olacağını söylediler. Aradan bir yaz geçti, güz de geçmek üzere. Hala bir şey yapıldığı yok. Burada da günde belki 10 araç çarpıyordu. İçimiz dayanmadı. Biz de uyarı olsun diye eski sandalyeyi üstüne koyduk. Çok faydası oldu. Ama burayı belediyenin böyle bırakmaması gerekiyordu” dedi.

Gazetemize bilgi veren bir öğrenci velisi ise, “Kızım geçen gün buradaki taşlardan birine takılıp düşmüş, Çorabı yırtık, dizi yara içinde eve döndü. Buradaki yoldan dolayı bütün bir yaz rezillik çektik. Hala yapılmadı. Burayı bir an önce yapmaları gerek” dedi.

SEYFİ GENÇ